|
8 |
|
Kyllingeoverlår med rygben8 Kyllingeoverlår med rygben 1 kyllingeoverlår vejer gennemsnitligt 225 gram, heraf er ca. 25% ben.
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
|
|
|
|
|
Grøntsagsrisotto:
|
250 |
gram |
Porre, renset vægt250 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
100 |
gram |
Fennikel, knold100 gram Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
|
100 |
gram |
Gulerødder, skrællet vægt100 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
|
0.5 |
|
Rød peberfrugt0.5 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
|
2 |
spsk. |
Olivenolie2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
|
|
|
250 |
gram |
Risottoris250 gram Risottoris 1 dl. risottoris vejer ca. 90 gram.
|
1 |
tsk. |
Salt1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
1 |
ds. |
Hakkede tomater, 400g1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
|
4 |
dl. |
Vand4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
0.5 |
dl. |
Hvidvin, tør0.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
|
|
Salt Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
|
Peber Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
|
100 |
gram |
Parmesanost. revet100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
|
|
|
|
| |
Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn. Steg kyllingelårene til de er møre ca. 40-60 minutter.
Skær porrerne i ringe.
Skær det groveste af toppen på fenniklen og skær den i små stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver. Flæk peberfrugten og fjern kernerne. Skær peberfugten i tern.
Sauter alle grøntsagerne i nogle minutter i smeltet smør eller olie i en gryde.
Tilsæt risene og rør til de har opsuget alt smør eller olie. Kom hakkede flåede tomater med juicen fra dåsen i gryden og kog det igennem et par minutter evt. sammen med hvidvin, krydr med salt hæld kogende vand over og rør det hele sammen.
Koges til risene er møre 15-20 minutter.
Tilsæt revet parmesanost. Smag til med salt og peber.
|