Gullaschgryde af dåvildt med rødvin

Gullaschgryde af dåvildt med rødvin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Dådyrsmåkød

Ukendt oprindelseslandKilde : Halfdan.dk

Indsendt :      Red :
Gullaschgryde af dåvildt med rødvin, billede 4 Gullaschgryde af dåvildt med rødvin, billede 1 Gullaschgryde af dåvildt med rødvin, billede 2 Gullaschgryde af dåvildt med rødvin, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.småkød af dåvildt. (andet vildtkød kan anvendes)
200 g.røget bacon i skåret i store tern
300 g.løg i tern
6 spsk.Olivenolie
70 g.Tomatpure, koncentreret
3 tsk.paprika, edelsuss
1.5 tsk.paprika, rosen
5 spsk.hvedemel
 Friskkværnet sort peber
 salt
400 g.modne flået tomater
2.5 dl.tør rødvin
5 dl.vildtbouillon (kalvebouillon kan anvendes)
1 bdt.forårsløg
 
Opskrift:
Kødet skylles, tørres og skæres i ca. 3 cm store terninger.

Melet kommes i en pose sammen med paprikaerne, peber og salt. Kød og bacontern lægges i posen. Der pustes luft i posen og denne rystes så mel blandingen fordeles jævnt på alle kødstykker.

Kødet brunes godt evt. ad flere gange i olien til sidst tilsættes løgene som svitses gennemsigtige. Tomatpure tilsættes og det hele svitses i ca. 10 min for svag varme.

I mellemtiden flås de modne tomater og befris for kerner, tomaterne skæres i mindre stykker og kommes i gryden. Rødvin og bouillon hældes ved og det simrer for svag varme og under låg i ca. 1½ time.

Forårsløg klargøres og skæres i tynde ringe. Retten smages til med salt, peber og mere paprika, alt efter vor stærk man ønsker retten.

Tilbehør: En god kartoffelmos Madbrød





karakterer:
Opskriften er vist 41463 gange,
og udskrevet 1266 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-03-06 17:39:15
Jeg brugte oksebov og det blev rigtig godt. En meget dejlig gryderet.