Hare på Arnes måde
Hovedingrediens : Gnavere - Hare Kilde : Halfdan.dk Indsendt : Red : |
|
|
Kødet befris for hinder og finpudses. Ryg og køller lægges fra og resten af
haren bruges til fond. I en mindre bradepande (kødet skal kunne ligge i denne)
lægges der en bund af persille, timian, laurbær, enebær, peberkorn og løg.
Kødet lægges på denne bund. Man krydder med salt og peber evt. knuste
enebær, og kommer skiver af bacon over kødet så det dækker helt.
Kødet brunes ved 200°C i 10–15 min, og temperaturen sættes ned til 160°C. (i luftovn, ellers 180°C i gammeldags ovn). Der tilsættes fond i bradepanden, piskefløde hældes over kødet 2-3 gange under stegningen. Samlet stegetid er ca. 50-60 min, Stegetiden er afhængig af hvor stor en hare man har med at gøre. Kødet tages ud af ovnen og lægge på skærebrættet hvor det trækker i ca. 10-15 min. Fonden sis og grøntsagerne kasseres. Piskefløden/fonden jævnes man kan tilsætte lidt gorgonzola efter smag og behag. saucen smages til med salt/peber, sukker evt. lidt tyttebærsaft. Tilbehør: Saucen Ris / frisk pasta eller kartofler. Hertil passer rød salat og bønner i svøb meget fint. |
|
Opskriften er vist 23502 gange,
og udskrevet 840 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Jens - 2010-12-04 09:15:51 Det er en rigtig god opskrift. Tag god tid til at pudse kødet for hinder. Hvis man, som mig, ikke har prøvet det før kan det godt tage lidt tid og det har forholdsvis stor betydning for oplevelsen. Godt med bacon på som med alt muligt andet ;-) Godt lavet Arne. Michael - 2007-01-29 10:12:38 Jeg havde aldrig lavet hare før, men den blev perfekt med denne opskrift |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne