Mandelbund med æbleis og ristede mandler
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt af : mille Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æbleis:
kom æbler, vand og sukker i en gryde. kog æblerne under svag varme og under låg i ca. 15 min., til de er møre. blend æblerne eller purer dem gennem en sigte. lad æblemosen køle af. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en luftig "æggesnaps" vend den kolde æblemos i æggeblandingen og tilsæt citronsaft. pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i. hæld ismassen i en form og dæk den med alufolie. frys isen i 3-4 timer. rør den 3-4 gange under indfrysningen. Isen skal være blød, når den serveres. Mandelbund: bland sukker og mandler. pisk æggehviderne stive og vend dem i. hæld blandingen i en smurt meldrysset springform. bag mandelbunden i midten af ovnen i ca. 35 minutter ved 175 grader C. alm. ovn lad den køle af efter en tur i ovnen. Smørristede mandler: smelt smørret i en pande. tilsæt mandlerne til de er gyldne. spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Servering: kom isen på mandelbunden. er isen hård, stilles den i køleskabet ca. 1 time før servering. Tips: man kan drysse mandler ovenpå isen når den skal serveres |
|
Opskriften er vist 57110 gange,
og udskrevet 1041 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2008-11-22 17:13:39 Vi frøs isen i en springform, lidt mindre end den mandelbunden blev bagt i, så er isen lige til at lægge på bunden og pynte af. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne