Mandelbund med æbleis og ristede mandler

Mandelbund med æbleis og ristede mandler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : mille

Indsendt :      Red :
Mandelbund med æbleis og ristede mandler, billede 4 Mandelbund med æbleis og ristede mandler, billede 1 Mandelbund med æbleis og ristede mandler, billede 2 Mandelbund med æbleis og ristede mandler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Æbleis:
700 g.skrællede æbler i tynde både
0.5 dl.vand
1 spsk.sukker
2 æggeblommer past.
85 g.sukker
1 Vaniljestang
2 spsk.citronsaft
1.5 dl.piskefløde
 
 Mandelbund:
100 g.sukker
100 g.smuttede finthakkede mandler
2 æggehvider
 
 Smørristede mandler:
25 g.smør
25 g.smuttede halverede mandler
 
Opskrift:
Æbleis:
kom æbler, vand og sukker i en gryde. kog æblerne under svag varme og under låg i ca. 15 min., til de er møre. blend æblerne eller purer dem gennem en sigte. lad æblemosen køle af.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en luftig "æggesnaps" vend den kolde æblemos i æggeblandingen og tilsæt citronsaft. pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i. hæld ismassen i en form og dæk den med alufolie. frys isen i 3-4 timer. rør den 3-4 gange under indfrysningen.
Isen skal være blød, når den serveres.

Mandelbund:
bland sukker og mandler. pisk æggehviderne stive og vend dem i. hæld blandingen i en smurt meldrysset springform. bag mandelbunden i midten af ovnen i ca. 35 minutter ved 175 grader C. alm. ovn lad den køle af efter en tur i ovnen.

Smørristede mandler:
smelt smørret i en pande. tilsæt mandlerne til de er gyldne. spred dem godt ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Servering:
kom isen på mandelbunden. er isen hård, stilles den i køleskabet ca. 1 time før servering.

Tips:

man kan drysse mandler ovenpå isen når den skal serveres





karakterer:
Opskriften er vist 57355 gange,
og udskrevet 1041 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-22 17:13:39
Vi frøs isen i en springform, lidt mindre end den mandelbunden blev bagt i, så er isen lige til at lægge på bunden og pynte af.