Mørbrad med sølvbede

Mørbrad med sølvbede, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lissi Petersen

Indsendt :     

Ingredienser:
700 g.mørbrad (2 stk.)
10 sølvbedeblade
 salt
 hvid peber
1 bøftomat
50 g.valnøddekerner
0.5 bdt.persille
1 pottebasilikum
2.5 dl.kvark
100 g.fetaost
1 æggehvide
2 spsk.olivenolie
 
Opskrift:
Skyl sølvbedebladene godt og fjern de tykke stilke. Del store blade. Bring rigeligt med saltet vand i kog i en gryde. Læg sølvbedebladene i og kog dem i 3 minutter. Tag bladene op og spul dem i koldt vand. Lad dem dryppe godt af.

Afpuds mørbradene og gnid dem med salt og hvid peber. Udkern tomaten og hak den fint. Hak valnøddekernerne groft. Hak persille- og basilikumbladene.

Bland kvark og fetaost og rør det med tomat, valnødder og urter. Krydr med salt og peber. Pisk æggehviden til fast skum og vend den i kvarkblandingen. Sæt ovnen på 200 grader C.

Læg halvdelen af sølvbedebladene på bordet. Læg en mørbrad på og smør halvdelen af valnøddecremen på. Rul mørbraden ind i sølvbedebladene og læg den i et ovnfast fad. Gentag med den anden mørbrad. Pensl med olivenolie og steg i ovnen ca. 30 minutter.

Lad mørbraden hvile 10 minutter efter at den er taget ud af ovnen. Skær kødet i skiver. Servér med kartoffelbåde og en tomatsalt med sennepsvinaigrette.

Tips:

Variation:
Erstat sølvbeden med frisk spinat.





karakterer:
Opskriften er vist 6756 gange,
og udskrevet 144 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu