Auberginer og tomater, gratinerede
Hovedingrediens : Grøntsager - Diverse grøntsager Oprindelsesland : Tyrkiet Indsendt : Red : |
|
|
Auberginerne skæres i 1 cm tykke skiver, drysses med salt og lægges under let pres i 20 min. til de har afgivet den bitre væske. Skylles i koldt vand og duppes tørre. Ristes på begge sider i rigeligt olivenolie på en varm pande og lægges på fedtsugende papir.
Det finthakkede løg og hvidløg klares i lidt olie, tomaterne tilsættes og varmes igennem. Tilsæt hakket persille (gem lidt til pynt) og evt. den hakkede chili. Smag til med salt og peber. Aubergineskiverne fordeles i et ildfast fad, tomatsovsen bredes ud over. Fetaen smuldres og drysses over sammen med mozzarellaen. Bages i ovnen ved 200 gr til osten er smeltet og gylden, ca. 20 min. |
|
Opskriften er vist 35388 gange,
og udskrevet 1192 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Ole - 2009-02-06 16:44:05 Det er synd og skam at salte aubergineskiverne før stegning, auberginer smager pragtfuldt i sig selv, du må ikke fjerne smagen ved saltning. Skiverne smøres med olie i et olieret fad, steges ½ timer. Skiverne lægges direkte på grillen efter de er smurt med olie. INGEN SALT før efter stegning/gille/pande Ole - 2009-02-05 16:38:12 Det er en dødssynd at fjerne smagen fra auberginen, den skal ikke saltet for at fjerne "bitterstoffer" dermed fjernes smagen af aubergine helt, den direkte i et indfats fad smurt med olie, olie hældes over, herefter kommer man tomat blandingen og ost over. anonym - 2009-01-07 19:50:17 Har lige lavet den her ret, har godt nok varieret den lidt, med de ting jeg nu havde. brugte en aubergine, en halv squash, 1 dåse flåede tomater, tørret oregano, salt, peber, oliven olie og en mozzarella ost. Brugte stortset samme fremgangsmåde og det samgte fantastisk, med et stykke ciabatta brød til.. Maria - 2007-06-26 19:27:01 Smager fantastisk! Køb evt. noget tyrkisk yoghurt og spis til :) Per - 2007-04-21 20:01:03 Dobbelt portion til 4 personer, og serveres som hovedret. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne