Rådyrkølle med Kartoffel-selleripure
Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Køllen deles i muskler:
Under- og yderlår samt klump. Kødstykkerne brunes lidt af og steges i ovn ved cirka 180 grader C. alm. ovn i cirka 10-12 minutter, over to omgange, altså to gange 10-12 minutter med hvil i mellem de to stegninger. Når kødet er stegt færdigt, er det vigtigt, at det får lov til at hvile, inden det spises, så saften bliver i kødet. Fond: Ben, sener og afpuds brunes af sammen med løg, gulerødder, pastinak, timian, persillerod, selleri, porrer, laurbær, enebær, 1 hel sort peber, hvidløg og lidt tomat. Det hele dækkes med vand og simrer stille og roligt i cirka fire timer og skummes under kogning for fedt og urenheder. Sigtes og koges ind til passende smag og konsistens. Kan jævnes, monteres med piskefløde eller ost alt efter ønske og smag. Kartoffel-selleripure: Kartofler, selleri, pastinak, persillerod skrælles og koges mørt, dampes tørt og pureres. Smages til med salt, peber og reven muskatnød samt æggeblommer, creme fraiche og smør. Hældes i små smurte forme og drysses med reven ost. Bages, til den er let gylden ved cirka 200 grader C. alm. ovn i cirka 10-15 minutter. |
|
Opskriften er vist 51220 gange,
og udskrevet 1286 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2011-11-04 16:51:39 Ben og rodfrugter til fonden kan brunes af på panden inden det lægges i en gryde. connie - 2005-01-01 01:01:01 SUPER SUPER mangler bare bacon tern drysset over selleripuren |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne