Rådyrkølle med Kartoffel-selleripure

Rådyrkølle med Kartoffel-selleripure, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rådyrkølle med Kartoffel-selleripure, billede 4 Rådyrkølle med Kartoffel-selleripure, billede 1 Rådyrkølle med Kartoffel-selleripure, billede 2 Rådyrkølle med Kartoffel-selleripure, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Rådyrkølle
 
 Kartoffel-selleripure:
1000 g.store kartofler
500 g.selleri
500 g.pastinak
500 g.persillerod
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
4 æggeblommer past.
1.5 dl.cremefraiche 38%
50 g.smør
50 g.revet ost
 
Opskrift:
Køllen deles i muskler:
Under- og yder­lår samt klump. Kødstykkerne brunes lidt af og steges i ovn ved cirka 180 grader C. alm. ovn i cirka 10-12 minutter, over to omgange, altså to gange 10-12 minutter med hvil i mellem de to stegninger.

Når kødet er stegt færdigt, er det vigtigt, at det får lov til at hvile, inden det spises, så saften bliver i kødet.

Fond:
Ben, sener og afpuds brunes af sammen med løg, gulerødder, pastinak, timian, persillerod, selleri, porrer, laurbær, enebær, 1 hel sort peber, hvidløg og lidt tomat.

Det hele dækkes med vand og simrer stille og roligt i cirka fire timer og skummes under kogning for fedt og uren­heder. Sigtes og koges ind til passende smag og konsistens. Kan jævnes, monteres med piskefløde eller ost alt efter ønske og smag.

Kartoffel-selleripure:
Kartofler, selleri, pastinak, persillerod skrælles og koges mørt, dampes tørt og pureres.

Smages til med salt, peber og reven muskatnød samt æggeblommer, creme fraiche og smør. Hældes i små smurte forme og drysses med reven ost. Bages, til den er let gylden ved cirka 200 grader C. alm. ovn i cirka 10-15 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 51220 gange,
og udskrevet 1286 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-04 16:51:39
Ben og rodfrugter til fonden kan brunes af på panden inden det lægges i en gryde.

  -   2005-01-01 01:01:01
SUPER SUPER mangler bare bacon tern drysset over selleripuren