Porretærte med skinke (grahamsmel)

Porretærte med skinke (grahamsmel), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Madtærte

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Porretærte med skinke (grahamsmel), billede 4 Porretærte med skinke (grahamsmel), billede 1 Porretærte med skinke (grahamsmel), billede 2 Porretærte med skinke (grahamsmel), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
90 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

60 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
lidt Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
50 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
1 dl. A38 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

A-38 er et syrnet mælkeprodukt, som består af mælk med et fedtindhold på 0,5 til 3,5 %, der er højpasteuriseret, homogeniseret og syrnet med mælkesyrebakterien Lactobacillus Acidophilus.

Det er en mild form for yoghurt/ymer.
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
50 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Dej
Kom mel og grahamsmel op i en mellemstor røreskål, og tilsæt smørret i små stykker Smuldr dejen til den ligner revet ost saml med lidt vand. Smør en tærteform ca. 24 cm i diameter, og tryk dejen ud heri. Forbag tærtebunden på 200 grader C. alm. ovn i 15 minutter, mens du laver fyldet.

Fyld:
Kog ½ liter vand med lidt salt i en stor kasserolle med låg. Skær de rensede porrer i skiver, og kog dem i ca. 4 minutter.

Pisk æg, a38 og lidt salt sammen, og bland porrer og skinkestrimler i.

Bag tærten, til den er lysebrun ca. 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 445019 gange,
og udskrevet 10030 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (77 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5911 (1407 kcal)
KJ pr. Pers. 2955 (703 kcal)
Vægt ialt 840 gram
Vægt pr. Pers. 420 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 703 KJ (167 kcal)
Protein 7.6 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 16.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-12-25 19:49:58
Det var en kedelig tærte, for tør og kedelig bund,og for lidt dej og mangler smag.

  -   2018-05-24 20:29:10
Kan den fryses?

  -   2018-01-09 16:13:14
Skal osten i blandingen eller ovenpå?

  -   2015-01-19 10:55:03
Hvor gør man af osten?? 😁

  -   2013-05-14 19:30:12
Så lækker opskrift. Vi bruger den tit herhjemme :) :) :)

  -   2012-10-09 16:50:59
Hvor blev osten lige af i den her opskrift

  -   2010-12-02 16:46:10
Alt for lidt dej og besværligt at trykke ud. Kan ikke anbefales!

  -   2009-11-29 21:12:14
Og osten skal vel også i blandingen og ikke bare stå på ingediens listen

  -   2008-09-14 19:55:26
Den er rigtig god, dog mangler der lidt smag

  -   2005-01-01 01:01:01
Det smager super lækkert, hvis man kommer tern af rød peberfrugt i

  -   2005-01-01 01:01:01
Med pisk æg, mælk og... menes vel A38.....