Kyllingeragout med artiskok og citron
Hovedingrediens : Kylling - Kylingelår hele med rygben Indsendt : |
|
|
Fyld en gryde halvt med vand og tilsæt en citron, skåret midt over, 1 laurbærblad, eddiken og lidt salt.
Skær stilkene af artiskokkerne. Start fra bunden af artiskokken og skær med en grøntsagskniv alle bladene væk og fjern så artiskokskægget, så kun hjertet er tilbage. Skær endnu en citron midt over og gnid bunden af artiskokkerne med citron. Læg artiskokhjerterne i en gryde med vand, bring det i kog og lad det simre uden låg i fem minutter. Hæld vandet fra og skær artiskokhjerterne i kvarte. Varm halvdelen af olivenolien op i en stor gryde til middelvarme og tilsæt løg, hvidløg og det andet laurbærblad. Steg det i 3-4 minutter, til det er blødt, og stil det til side. Riv skallen af de sidste to citroner og drys den over kyllingen. Drys kyllingen meget let med mel. Varm den resterende olie op i en stegepande, tilsæt kyllingen og steg ved høj varme i nogle minutter, indtil der dannes en gylden skorpe. Krydres med salt og peber, tages af panden og sættes til side. Skru op for varmen og tilsæt hvidvinen. Rør og skrab bundfaldet af bunden. Lad vinen koge ind i et par minutter. Tilsæt løgblandingen, den indkogte vin, kyllingen, artiskokkerne og kog ved svag varme i omkring 20 minutter. Rør med jævne mellemrum. Tilsæt bouillonen, læg låg på gryden og lad kyllingen simre ved lav varme i omkring 30 minutter. Rør i den efter 15 minutter. Før servering tilsættes hakket persille og saften af en citron, og retten smages til efter behag. Tips: Spezzatino di Pollo al Limone con Carciofi |
|
Opskriften er vist 7144 gange,
og udskrevet 118 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne