Butterdejspakker med feta

Butterdejspakker med feta, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Oste - Feta

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :

Ingredienser:
8 plader butterdej
200 g.feta
3 æg
1 spsk.hvedemel
1.5 grøn peber
0.5 bdt.dild
 salt
 peber
 evt.1 fed hvidløg
 evt.blå birkes til pynt
 
 Tilbehør:
 ris
 tomatsauce
 
Opskrift:
Tø butterdejen let op og rul hver plade lidt ud, så den bliver nogle cm. større. Beklæd en bageplade med bagepapir.

Befri peberfrugten for kerner og hak den i små tern. Skyl dilden og hak den. Smuldr fetaen. Bland feta, peberfrugt, dild, mel samt salt og peber (en del friskkværnet peber) med 2 af æggene, sammenpiskede.

Pisk det sidste æg sammen med 1 spsk. vand til æggestrygelse. Pensl kanterne af butterdejen med æg. Fordel fetafyldet på butterdejspladerne, fold dem sammen og luk dem godt i kanterne med en gaffel. Hver pakke laves for sig, og det skal gå lidt stærkt med at få lukket pakkerne, inden æggefyldet løber ud og gør det hele vådt.

Læg pakkerne på bagepladen, pensl dem med æg, drys evt. med blå birkes (ses ikke på billedet) og bag dem ved 200 grader, til de er gyldne og hævede, ca. 20-25 minutter.

Kan fryses. Lunes i ovnen før servering.





karakterer:
Opskriften er vist 25393 gange,
og udskrevet 658 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-04-23 09:38:17
er rigtig gode jeg har lavet dem flere gange, jeg har nu prøvet med filodej det er også godt, 3 plader dej oven på hinanden, så er de lækre

  -   2005-01-01 01:01:01
Glimrende! Lavede små pakker (4 pr. butterdejsplade) med dette og 3 andre slags fyld, stilte dem i køleskabet og bagte dem dagen efter til skrub-af-mad - det fungere fint og smagte dejligt!