Super boller uden klistret fingere (fedtfattig)
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Sivle Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i vandet og tilsæt alle de andre ingredienser. Rør blandingen godt sammen. Sættes til hævning natte over et køligt sted. Sæt klatter af dej på en bageplade med to gafler. Drysses med solsikkefrø, birkes eller andet. Bages 20 min ved 225 grader
Tips: Det er en god grundblanding. Melet kan med fordel skiftes ud med en blanding af grahamsmel, durummel, sigtemel, rugmel osv, så det bliver mere grove boller. Også reven gulerod gør sig godt. Rosiner og nødder, masser af kerner osv. Jeg har også brugt en hvidtøl og halv vand, var også en god løsning. Her kan tørrede korinander også være en god kombination. Dejen kan også deles i to, og bages som brød i form. God fornøjelse |
|
Opskriften er vist 26344 gange,
og udskrevet 759 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (10 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2011-12-08 22:01:17 kan man godt tage sødemiddel i istedet for sukker Hanne - 2011-01-03 22:19:55 Helt vildt gode....brugte lidt durummel også. anonym - 2007-05-09 19:19:55 Så ja, den er god nok med de fem gr. gær anonym - 2007-05-09 19:19:18 Når en dej skal hæve natten over i feks. køleskabet, skal der meget lidt gær i dejen, for at den ikke vokser ud af skålen. Mette - 2005-01-01 01:01:01 Skal der virkelig kun bruges 5 g. gær????? Rikke - 2005-01-01 01:01:01 Det er nok fordi man slet ikke skal ælte dejen og kun bruge en ske! Malerbaben - 2005-01-01 01:01:01 men smager meget godt.. Malerbaben - 2005-01-01 01:01:01 Fik altså MEGET klistrede fingre. De tager for lang tid at lave medden lange hæve tid... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne