Bagte marcipanæbler med is
Hovedingrediens : Frugt - Æbler Indsendt af : hlsr Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æblerne skrælles og kernehuset hules ud.
Bland en fast masse af æggehvide og marcipan og fyld i æblehullet. Herefter rulles æblerne i en blanding af rasp og sukker.
Æblerne lægges i et ovnfast fad og bages i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn til overfladen er let brunlig (ca. 20 min). Serveres straks varme med vaniljeis. |
|
Opskriften er vist 118108 gange,
og udskrevet 4641 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (43 stemmer) |
|
Kommentarer michael - 2024-08-21 16:36:05 skift raspen ud med kanel det er meget bedre ;-) anonym - 2012-12-21 13:41:34 hvordan syntes i at det smager fra 1 til 10, jeg siger 10!!!!!! :-P de seje!! :D - 2011-12-06 14:10:21 prøv også med kanel og vanilie ;) anonym - 2010-05-18 14:26:03 hvordan udhukes æblet så pænt og rundt??? Melissa - 2009-12-26 14:20:55 De her æbler er virkelig lækre! jeg er meget overrasket :) anonym - 2009-08-22 15:08:38 Meget bedre end forventet.. ! marcipanen smager slet ikke så meget igennem, som jeg troede den ville - godt hvis man ikke er en marcipan elsker. :) Grith - 2009-03-24 10:41:06 Nemt at lave og smager godt! =0) Jeg skraldet og udhulet æblerne på forhånd og lagde dem i en skål med vand som jeg kom i køleskabet. På den måde sku' jeg ikke være for længe væk fra selskabet, da jeg sku' ordne desserten ; ) (tørrede æblerne af inden jeg sku' bruge dem) Jette - 2008-11-03 09:45:42 Kan retten laves i forvejen, så den kun lige skal lunes før serveringen? mig - 2008-10-19 11:26:27 det smager godt med ristede bananer ved siden af Star1980 - 2008-08-12 20:05:32 Hvordan for man raspen til at hænge fast? Mmj - 2008-02-04 23:16:25 Coulis... Ja.. Sådan laver man coulis: Frosnefrugter koges i smadder med noget sukker.. derefter blendes det til en ensartet masse. Du kan også lade nogle klumper være, hvis du fortrækker det. Ninette - 2008-01-07 14:50:26 Jeg prøvede dem her i weekenden. Jeg rullede dem i rasp og knuste markroner og severede appelsin med is til. ( se opskrift appelsin med is ) Over de færdige æbler dryssede jeg kokosflager. Uhmmm de er bare gode og jeg fik meget ros, da anretningen var enkel og flot. Havde også lavet lidt puré af frisk ananas som lå ved siden af æblet.Se opskrift ( ananas puré med rom) Simone - 2007-11-01 20:40:26 Jeg kkan virkelig anbefale de her det smager UTROLIG godt , det tager til gengæld lidt tid hvis du måske llige regner med at det er wupti men dig der sidder og læser det her - DET ER VIRKELIGT DET VÆRD!!!! Laura - 2007-10-27 15:15:49 Er det ligemeget hvilken slag æbler man bruger, eller skal det helst være madæbler? Sally - 2006-12-27 13:04:39 -Og nej, hviderne skal ikke piskes! Sally - 2006-12-27 13:04:06 De er fantastisk gode, og mht. tilbehøret er det jo kun fantasien der sætter grænser. Jeg serverede dem med vanille-is, whisky-syltetøj, karamelsauce og chokoladespåner, og helefamilien elskede det. de fik alle sammen opskriften med hjem. flemming - 2005-01-01 01:01:01 Jeg bruger marcipanen som den er det er også god med flødeskum Vibeke - 2005-01-01 01:01:01 uhmmm de æbler skal afprøves i weekenden, de ser superlækre ud. Kunne godt tænke mig en opskrift på den røde sovs. Couilis laves....hvordan ? sidsel - 2005-01-01 01:01:01 lydetr fantakisk godt. vil prøve det. lillemor - 2005-01-01 01:01:01 hmm vil også vide om de æggehvider skal piskes stive inden de blandes med marcipan ??? Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg blandede bare marcipan og æggehvider sammen, og af rasp brugte jeg almindelig rasp. Sanne - 2005-01-01 01:01:01 Er der nogen der vil svarer "Djago" - skal hviderne piskes stive inden de blandes med marcipanen mette - 2005-01-01 01:01:01 skal der bruges kagerasp eller alm rasp djago - 2005-01-01 01:01:01 skal hviderne piskes stive Per - 2005-01-01 01:01:01 Det røde er en frugtsauce, mer kan sagtens bruges almindelig syltetøj eller en couilis Christine - 2005-01-01 01:01:01 HOV!... Hvad er det for noget rødt noget?? Umm se spændende ud, glæder mig til at prøve den. Leh - 2005-01-01 01:01:01 Rul æblerne i sukker og kanel. Uhm!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne