Kalkunkød med svampe i gorgonzola sauce
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunsmåkød - Kalkuntern Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
|
|
Kalkunkødet skal skæres i terninger eller strimler. Tør dem i køkkenrulle. Rens champignonerne og skær dem i halve eller kvarte stykker. Riv østershatte i strimler på langs. er de meget lange, så skær dem igennem på tværs.
Varm 1 spsk. olivenolie og 15 gram smør godt op på en stor pande og rist svampene let gyldne over kraftig varme. Ryst med mellemrum. Drys med list salt og peber og tag panden af varmen. Varm 2 spsk. olie og 10 gram smør godt op i en stegegryde med mellemstor bund. Hæld kalkunkødet i og steg det et par minutter over kraftig varme. Hæld 1 1/2 spsk. cidereddike i og rør rundt. Hæld nu bouillon ved og kog op. Læg låg på og kød kødet i 10 – 13 minutter. Jævn saucen med majsstivelse, så konsistensen tyknes lidt. Hæld piskefløde i og lad det koge op. Lad retten småkoge i 3 – 4 minutter uden låg. Skær gorgonzolaen i mindre stykker og rør dem i saucen. Lad den småkoge et par minutter og smag til med salt og peber. Rør svampene i og varm lige igennem. Hæld retten i en skål og server fettucine til. Sæt klippet purløg eller hakket persille på bordet til drys. Tips: Svampene kan også steges lige før spisning og serveres for sig selv til retten. Løse ris kan anvendes i stedet for pasta. |
|
Opskriften er vist 8730 gange,
og udskrevet 205 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne