Aubergine-tian med røde peberfrugter og sar
Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Pil løgene, skær dem i tynde skiver og kog dem møre, uden at de får farve, i en lille kasserolle over svag varme i 2 spsk. olivenolie. Skræl og hak hvidløgene og kom dem ned til løgene.
Varm ovnen op til 180C. Skræl auberginerne og skær dem i skiver på 5 mm. Skær peberfrugterne i fire dele på langs og fjern kerner og stilke. Tag et stort stegefad med låg, helst ganske kraftigt og af glaseret keramik, men man kan også anvende et porcelænsfad. Fordel løg- og hvidløgsblandingen i bunden af fadet, drys sarbladene over og læg derefter skiftevis et lag peberfrugter og et lag aubergineskiver. Der krydres med salt og peber og resten af olien hældes over. Læg låg på og sæt fadet i ovnen i time. Fra tid til anden presses grøntsagerne sammen med en trægaffel, så at de bliver helt gennemsvedt af olien, indtil alt vand er fordampet, og grøntsagerne begynder at ligne kompot. Server retten således, varm eller lunken, på stegefadet. Tips: Oprindeligt var ordet "tian" betegnelsen for et stort og ikke ret dybt provencalsk keramikfad, i hvilket man tilberedte visse traditionelle retter med fisk eller grøntsager. Efterhånden er ordet blevet en betegnelse for selve tilberedningen. |
|
Opskriften er vist 23000 gange,
og udskrevet 278 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne