Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio)

Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), billede 4 Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), billede 1 Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), billede 2 Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Appelsinløg:
2 storeløg
 lidt vand og smør
4 dl.friskpresset appelsinsaft
0.5 appelsin, den revne skal
 salt
 peber
 
 Oksemørbrad:
700 g.oksemørbrad, afpudset
1 tsk.salt
0.5 spsk.sukker
1 tsk.frisk basilikum
1 bdt.hakket persille
 friskkværnet peber
2 spsk.sennep
0.5 dl.cognac
 
Opskrift:
Appelsinløg:
Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt ca. ½ time.

Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal.

Marineret oksemørbrad:
Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke stanniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til.

Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver (bedst på maskine) mens den endnu er frossen. Serveres med appelsinløg. En tør rosevin passer godt til.





karakterer:
Opskriften er vist 63962 gange,
og udskrevet 900 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-03-15 08:57:19
Synes da, det er en udførlig opskrift. Carpaccio er lækkert, når kødet er godt - og jeg glæder mig til at smage appelsinløgene.

  -   2005-01-01 01:01:01
en sjælden mangelfuld beskrivelse af en ret med et så dejligt kød som oksemørbrad. FY!