Cognacmarineret oksemørebrad (carpaccio)
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Appelsinløg:
Skær løgene i skiver og sauter dem et øjeblik i lidt vand og smør. Dryp løgskiverne af og kog dem i appelsinsaften til de er helt møre og væden godt indkogt ca. ½ time. Smag til med salt og peber og køl af. Blancher den fint revne appelsinskal i lidt vand og hæld det fra. Før serveringen hældes evt. overskydende væde fra løgene, og de blandes med appelsinskal. Marineret oksemørbrad: Mørbraden smøres med alle krydderierne, der er rørt i senneppen. Den lægges på et stykke stanniol, og cognac dryppes over. Mørbraden indpakkes og marinerer i to døgn i køleskabet. Vendes af og til. Mørbraden nedfryses og skæres i meget tynde skiver (bedst på maskine) mens den endnu er frossen. Serveres med appelsinløg. En tør rosevin passer godt til. |
|
Opskriften er vist 63962 gange,
og udskrevet 900 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (26 stemmer) |
|
Kommentarer Pia - 2009-03-15 08:57:19 Synes da, det er en udførlig opskrift. Carpaccio er lækkert, når kødet er godt - og jeg glæder mig til at smage appelsinløgene. manfred - 2005-01-01 01:01:01 en sjælden mangelfuld beskrivelse af en ret med et så dejligt kød som oksemørbrad. FY! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne