Ajvar og hummus med grillet brød

Ajvar og hummus med grillet brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red :

Ingredienser:
0.5 glasAjvar
 
2 spsk.finthakket persille
 salt
 peber
0.5 tsk.cayennepber
4 spsk.olivenolie
0.5 citron saft heraf
2 fedhvidløg
3 dl.kogte kikærter
8 små og tynde skiver godt brød
 olivenolie
 havsalt
 knuste peberkorn
 
Opskrift:
Brødskiverne steges i lidt olie på en pande eller en grillpande. De skal være ret tynde, så de bliver godt sprøde og knasende. Læg den kort til afdrypning på fedtsugende papir. Drys de varme brødskiver med havsalt og knuste peberkorn. Kom alle ingredienser til hummus i blenderen (eller brug din stavblender), og kør den til en jævn, men ikke helt glat masse. Smag evt. til med mere knust hvidløg og salt. Anret hummus og ajvar i små skåle eller glas og stil dem på bordet med en lille smørekniv i hver. Hver smører sine egene små brød. Anret evt. med lidt frisk salat, nogle gode oliven og / eller små stykker af fetaost.

Tips:

Ajvar er en lækker creme af blendede peberfrugter, løg og auberginer, krydret med chili og hvidløg og rørt med olivenolie. Den fås- billigt- på glas i indvandrerbutikkerne og er skøn af have i køleskabet til sandwiches, dip eller til at komme i en sauce.





karakterer:
Opskriften er vist 40488 gange,
og udskrevet 727 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-05-14 10:41:08
Hvad er Ajvar

  -   2010-01-20 17:08:59
hej husk at kikærterne skal ligges i blød til næste dag.ha en fantastisk dag

  -   2008-09-26 15:38:12
mmmmmh det smager sikkert rigtig godt jeg elsker ajvar noget af det bedste albaner spiser meget af den slags mmmmmmh