Nemme kanelsnegle
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Indsendt af : Betina Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes, kommes i et fad - heri opløses gæren. Mel og de øvrige ingredienser blandes i, og det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse 30-45 minutter, tildækket.
Dejen deles i to lige store dele og rulles ud til to firkanter (ca. 30x30 cm), hvorefter fyldet fordeles over hele fladen. Rulles sammen til en roulade og skæres ud til 24 lige store stykker, sættes på en bageplade, beklædt med bagepapir,og trykkes flade, hæver ca. 20 min. på et lunt sted - tildækket. Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille i ca. 15 min. ved 175 grader C. alm. ovn. Efter afkøling pyntes sneglene med glasur. Er fryseegnede uden glasur. Tips: Smørret skal IKKE smeltes men æltes ind i dejen som det sidste. sneglene er fedende men virkelig gode |
Nemme kanelsnegleHvis du ikke har lavet kanelsnegle før, kan det virke som en kompliceret og langvarig proces. Men med en opskrift på nemme kanelsnegle kan selv nybegyndere være med.Hvad er en kanelsnegl?En kanelsnegl er et bagværk, som typisk består af mel, smør, sukker, æg, mælk, gær og kanel. Dejen rulles ud til en lang pølse, som skæres ud og efterfølgende bages i ovnen på en bageplade. Det færdige bagværk ligner et sneglehus - deraf navnet. Kanelsneglen er særligt populær i Danmark og Sverige, men det er endnu uvist, hvilket land der opfandt den første kanelsnegl.Flere variationer af kanelsneglSelvom den traditionelle kanelsnegl ligger de flestes hjerte nær, findes der efterhånden mange variationer af den famøse snegl. Hvedemelet kan udskiftes med en sundere type mel, som er tilpasset allergikere. Remoncen kan ligeledes have fået et twist, hvor der eksperimenteres med forskellige typer frugter som eksempelvis æbler og banan. Fælles for variationerne er dog, at det færdige bagværk er og forbliver rundt - ellers ville det ikke være en rigtig kanelsnegl. |
Opskriften er vist 314803 gange,
og udskrevet 6529 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (178 stemmer) |
|
Kommentarer Zeynep - 2017-12-26 16:28:22 Hej Peter fra 2017-07-13 13:10:35 Du har ret! Hilsen Zeynep Peter - 2017-07-13 13:10:35 Hvad er det med det der kardemomme, det er ligesom det bare er blevet en naturlig del af bagningen, det ødelægger mere end det gavner i flere tilfælde, prøv at købe hveder hos en bager Kristi himmelfarts dag, uden kardemomme, det kan man ikke, men så er det jo rent faktisk bare krydderboller man køber Det er bare min mening Hilsen Peter Julia - 2017-06-28 18:56:04 Jeg så ikke det sidste med tips at smører ikke skal smeltes. Men det har jeg gjort. Sker der så noget ved det?? lonna - 2016-12-03 06:04:05 God morgen. Jeg skal lige straks igang med de her lækre sneglle..jeg har bagt dem flere gange..hmmm..hvid de smager af gær,har dejen ikke hævet længe nok.man skal have tålmodighed.jeg begynder omvendt..melet i en skål,lav en lille dybde i melet..gæren smuldres i dybden en teeske sukker oven på , så hældes lidt af den fingeropvarmede mælk forsigtig ovenpå gæren med sukker,og det dækkes til med lidt af melet fra skålen..lad det stå tildækket med et viskestykke en15;20 min. Så kan man se hvordan gæren rigtig er hævet..så blandes alt andet i,og dejen hæver som skrevet i opskriften..mælken må ikke være for varm,kun lillefingervarm..ellers dræber det gæren og dejen hæver ikke. På denne fremgangsmåde lykkes én hver gærdej. anonym - 2016-05-05 10:04:13 Hvor står opskriften til det der skal være inden i? Lama - 2016-04-05 14:58:40 Det er en spændende oplevelse for os! Men vi synes at opskriften godt kunne være lidt mere beskrivende! Ma er igang med at lave remonce og det ser lækkert ud! La laver ikke en skid og står bare og skriver til jer søde mennesker. Der er godt nok meget smør i den her opskrift, puuuuhaaaaa! Vi bliver da godt nok erotisk buttede af det her.. Upsi.. birgitte - 2016-02-12 09:45:54 hvorfor står der først nederst at smøret ikke skal smeltes?????? yasmin - 2015-11-25 17:58:07 den er god men lidt tør:) Anne - 2015-09-26 19:35:27 Nu glemte jeg kardemomme i dejen, det elsker jeg ellers, men så kom det i fyldet i stedet for så må jeg se hvad resultatet blir :) anonym - 2015-08-31 11:44:59 Jeg er kommet til at putte æg i dejen er det meningen eller? Ingibjörg - 2015-04-30 11:55:10 Super gode, mange tak for opskriften :) Christina - 2015-01-10 11:32:52 De smager godt anonym - 2014-12-03 15:45:04 Så lækre og nemme. Nem dej at arbejde med anonym - 2014-11-22 11:47:37 Jeg har lige brevet at laver kanel snajle efter op skriften de smart mekanisk godt Freja - 2014-11-15 13:06:12 Super gode Henrik - 2014-10-15 18:30:47 Kommentar til hvis det skal være som bagerens, så skal det være wienerbrødsdej. lærke0301 - 2013-06-27 13:23:47 hæld mælken i et fad, kan man hælde det i en skål Christa - 2013-04-18 01:12:16 Jeg er som "Helle-2013-04-14" også usikker på, om ægget et til pensling, eller om det skal i dejen!!!! Ellers en lækker opskrift :-) Helle - 2013-04-14 15:50:56 Så blev jeg lige lidt forvirret!!!! Har puttet ægget i dejen MEN skulle det det?? Jeg bager ALDRIG så har ikke så meget styr på hvad der skal i dej! anonym - 2013-01-15 15:30:48 En rigtig dårlig opskrift. Der skal meget mere mel i, eller er det så smattet. Og min dej hævede slet ikke, Så bestemt ikke en opskrift jeg kan anbefale, Kirsten - 2013-01-14 15:09:01 Har lige lavet dem, men brugte chokolademælk i stedet for sødmælk. Nevin - 2012-10-23 17:43:15 De var gode men mere mel i 100 gram smør er for meget Piger der fylder 6år - 2012-10-19 19:22:08 Håber de er gode skal lave dem til min føselsdag:) charlotte - 2012-10-11 11:06:37 og glemte lige at en tsk. kardemomme gør dem bestemt heller ikke dårlig charlotte - 2012-10-11 11:05:15 nu lunede jeg mælken og smeltede smørret i mælken og smager stadig fremragende Linda - 2012-08-17 21:47:41 De er lækre. Jeg puttede kardemomme i dejen, banan i fyldet og brugte rent øko-rørsukker, det var virkelig godt. :) De seje - 2012-06-21 15:59:16 Når du spiser denne kage kan du resikere at komme i farre zonen for at blive fed i hvert fal hvis du spiser meget af den. husk at putte glasur på for det hjælper på smagen Put kardemome Helle - 2012-03-06 12:00:36 Super opskrift, men prøv at komme 2 tsk kardemomme i dejen. Det fjerner antydninger af gærsmag :) annzan - 2012-02-29 15:24:31 Mine smagte formidabelt, men jeg havde slet ikke remonce nok... Skulle bruge dobbelt så meget. Det var svært at få det fordelt på dejen. Mine snegle var færdige efter 10 min ved 175 grader. Berit - 2012-01-28 12:20:11 Uhmm de var gode. Puttede lidt kardemomme i dejen - bagte dem ved 200 i 8 min. Meget meget lækre :-) nogen - 2011-12-29 16:17:03 de er mega gode/perfekt Anja - 2011-11-12 19:39:03 for at undgå de folder sig ud og remoncen løber ud, skal man tage den yderste snip på den enkelte snegl og putte den ind under den selv :-) Super gode snegle :-) Emil - 2011-09-29 17:03:48 Har selv lige bagt dem. :D Maria - 2011-08-16 15:20:19 det først gang jeg lave de snegle deer de er igang med at hæve jeg glæder mig til at prøve og smagee dem hmmmm de ser lækre ud jeg kan se der er mange der kan lide dem :) hans - 2011-06-26 12:12:27 NAMNAM de var da meget gode :) Lb - 2010-11-30 11:55:58 Kan der godt bruges skummet mælk, i stedet for sødmælk? :) sofie - 2010-11-24 07:32:40 jeg synes den er vildt vildt lækker håber også i andre synes det : D Katrine - 2010-11-02 14:25:44 Der skal meget mere mel i!! Jeg løb tør for hvedemel, så jeg måtte putte fuldkornshvedemel i, og de blev faktisk rigtig gode :) De skal også have noget mere end 15 min i ovnen. Munch - 2010-09-02 16:08:17 Jeg har tilføjet revet squash og rosiner til fyldet. Det er lækkert! :) Mig... - 2010-08-15 17:16:53 De smager godt nok godt!!! og hvis man følger opskriften kan man i hvert faldet ikke klage over de smager af gær eller hvad der ellers er galt, så det jer selv der har gjort noget forkert ;-) Maria - 2010-08-09 17:14:04 Mine "udfoldede" sig og al remoncen flød ud på pladen. Hvordan undgår man det? Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne