Æg benedict med hollandaise

Æg benedict med hollandaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æg benedict med hollandaise, billede 4 Æg benedict med hollandaise, billede 1 Æg benedict med hollandaise, billede 2 Æg benedict med hollandaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 halve ristede muffins
4 skiverskinke (pålæg)
4 pocherede æg
 salt
 peber
 hollandaise
 evt.olivenolie
 
 Hollandaise:
2 æggeblommer
 lidtcitronsaft
 lidtvand
175 g.smeltet klaret smør
 salt
 peber
 hakket estragon
 
Opskrift:
Muffinsene smøres og ristes i ovnen. Skinken kan varmes i et fad med et par spiseskefulde vand ved. Fadet dækkes med plastfolie og stilles i mikroovnen i 10-30 sekunder, afhængig af ovnen. Læg en skive skinke på hvert stykke brød, så et æg ovenpå og krydr med salt og peber. Til sidst hældes en stor skefuld hollandaise ovenpå. Der kan evt. stænkes med olivenolie.

Pocherede æg:
Bring en stor gryde vand tilsat hvidvinseddike i kog. Hvirvl vandet rundt med et piskeris og slå et æg ud midt i hvirvlen. Lad ægget koge i et par minutter, eller til blommen stadig føles blød, når man trykker på siden af ægget med fingeren.

Hollandaise:
Æggeblommer, citronsaft og vand hældes i en skål over vandbad og piskes til en tyk creme. Tag cremen af varmen og pisk videre, til den er afkølet. Det smeltede smør piskes i lidt efter lidt. Smag til med salt og peber. Er saucen for tyk, kan den fortyndes med citronsaft eller vand. Drys med hakket estragon i til sidst.

Tips:






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Æg Benedict

karakterer:
Opskriften er vist 25085 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu