Æg benedict med hollandaise
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Muffinsene smøres og ristes i ovnen. Skinken kan varmes i et fad med et par spiseskefulde vand ved. Fadet dækkes med plastfolie og stilles i mikroovnen i 10-30 sekunder, afhængig af ovnen. Læg en skive skinke på hvert stykke brød, så et æg ovenpå og krydr med salt og peber. Til sidst hældes en stor skefuld hollandaise ovenpå. Der kan evt. stænkes med olivenolie.
Pocherede æg: Bring en stor gryde vand tilsat hvidvinseddike i kog. Hvirvl vandet rundt med et piskeris og slå et æg ud midt i hvirvlen. Lad ægget koge i et par minutter, eller til blommen stadig føles blød, når man trykker på siden af ægget med fingeren. Hollandaise: Æggeblommer, citronsaft og vand hældes i en skål over vandbad og piskes til en tyk creme. Tag cremen af varmen og pisk videre, til den er afkølet. Det smeltede smør piskes i lidt efter lidt. Smag til med salt og peber. Er saucen for tyk, kan den fortyndes med citronsaft eller vand. Drys med hakket estragon i til sidst. Tips: |
|
Opskriften er vist 25085 gange,
og udskrevet 268 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne