Groft landbrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Bland kold kærnemælk og varmt vand, og hæld det over den smuldrede gær i røreskålen. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt salt og honning, og rør det ud. Rør fuldkornshvedemelet i væsken, og lad dejen stå en times tid, til det bobler. Rør fedtstoffet i, og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, og form den til 2 aflange brød. Bag brødene ved 220ºC i 30-35 min. Dæk over1iden med folie, hvis de er ved at blive mørke. Det er vigtigt, at brødet bliver gennembagt, ellers bliver det klægt.
Bank det færdige brød på undersiden, det skal lyde hult. Lad brødet køle af på en rist, ellers bliver bunden fugtig.
|
|
Opskriften er vist 22740 gange,
og udskrevet 639 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne