Brunchboller med havre

Brunchboller med havre, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Brunchboller med havre, billede 4 Brunchboller med havre, billede 1 Brunchboller med havre, billede 2 Brunchboller med havre, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
25 gram Gær, frisk
1 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
180 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
3 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Kog havregrynene i vandet i 1-2 min., og afkøl det, til det er lunkent.

Udrør gæren heri. Rør ymer, durummel, olie og salt i. Dæk det til med plastfilm, og lad det stå i 30 minutter.

Rør hvedemelet i, og ælt dejen, til den er smidig. Lad dejen hæve i 1 time.

Form dejen til 20 boller, og lad dem efterhæve i 15 minutter.

Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 18 min. på midterste ovnribbe





karakterer:
Opskriften er vist 81418 gange,
og udskrevet 2312 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14815 (3527 kcal)
KJ pr. stk. 740 (176 kcal)
Vægt ialt 1685 gram
Vægt pr. stk. 84 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 879 KJ (209 kcal)
Protein 6.1 gram
Fedt 4.0 gram
Kulhydrat 37.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-01-11 20:10:10
jeg lavede dejen om aftene og satte den på køl natten over.Om morgenen tog jeg den ud af køleskabet og lagde dejen på bordet i 1 time ca,derefter formede jeg dem og lod dem efterhæve ca 30 min, inden de blev bagt i 18 min ved 200 g på nederste rille.

  -   2007-09-13 15:27:03
de er rigtig gode