Brunch omelet
Hovedingrediens : Æg - Hønseæg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk de hele æg sammen med vand, salt og peber med en gaffel.
Smelt fedtstoffet på panden.
Hæld æggemassen på panden, når fedtstoffet er gyldent.
Rør i ottetalsbevægelser i æggemassen, til den begynder at stivne.
Dæmp varmen.
Løsn omeletten langs kanten.
Ryst panden lidt frem og tilbage, så man kan mærke om omeletten er løs.
Fyldet skal være færdigt og lægges på, inden den anden halvdel foldes over ved hjælp af en paletkniv. Fyld: Man kan have næsten al slags fyld i en omelet. Men hold det enkelt. Brug kun nogle få slags ingredienser i samme omelet. Ost, f.eks. 2-3 spsk. cheddar, parmesan, eller emmentalerost. Kød f.eks. ristet svinekød, oksekød, kyllingelever, bacontern m.m. Pølser, alle slags hvidløgspølser, chorizo m.m. Grønsager f.eks. ristede champignoner, tomater, løg, forårsløg, kogte eller smørdampede grønsager, f.eks. broccoli, blomkål, porre, asparges, spinat, artiskokker, kartofler i tern m.m. Krydderurter kan også tilsættes, f.eks. persille, purløg, kinesisk purløg, dild, karse, estragon, koriander, basilikum, gerne en kombination af flere slags. |
|
Opskriften er vist 109986 gange,
og udskrevet 1860 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (44 stemmer) |
|
Kommentarer selma karlsson - 2011-05-07 10:10:04 wow den er bare mega god skal have den igen her til morgen den smager rigtig godt med skinke og champignon.;'P Kim - 2010-04-30 16:29:18 Det er min (familiens) erfaring, at specielt til en brunch/morgenmads omelet er det rigtigt godt, at tilføje æggemassen en anelse (men også kun en anelse) revet muskatnød. :o) Mums! miss usa - 2007-02-24 15:47:00 det smager bare såå godt |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne