Æg med artiskokbunde, spinat og hollandaisesauce

Æg med artiskokbunde, spinat og hollandaisesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Æg - Hønseæg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 pocherede æg
2 spsk.smør
4 store kogte artiskokbunde
8 ansjosfileter
50 g.finthakket skinke
1 l.vand
1 spsk.eddike
 
 Flødespinat:
2 spsk.smør
250 g.frossen spinat optøet
2 tsk.hvedemel
1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 Muskatnød, friskrevet
 
 
 Hollandaisesauce:
3 æggeblommer
1 spsk.citronsaft
180 g.smeltet smør gerne usaltet
 
Opskrift:
Varm ovnen op til 150 grader C.

Smelt smørret i et ildfast fad. Vend artiskokbundene i smørret og anbring dem samt ansjosfileter og skinke hver for sig i fadet. Dæk fadet til og stil det i ovnen 5-10 minutter indtil det er gennemvarmet.

Flødespinat:
Smelt smørret i en lille kasserolle, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt spinaten og når al væsken er fordampet, drys mel over og rør godt. Tilsæt fløden og når spinaten er tyk, smag til med salt og peber og muskat. Fjern fra varmen, dæk kasserollen til og stil den i ovnen.

Hollandaisesauce:
Pisk æggeblommerne med citronsaft og salt i en skål, der sættes i vandbad. Pisk uafbrudt, og tilsæt det smeltet smør. Saucen bliver jævn under opvarmningen, men den må ikke koge, da den så vil skille.

Pocher æggene, anret spinaten med skinke, ansjoser og artiskokbunde og herefter æg og sauce og server straks.





karakterer:
Opskriften er vist 9164 gange,
og udskrevet 167 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu