Grovhveder
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: St. Bededag Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner.
Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 25 x 35 cm) og lad dem efterhæve over damp i ca. 15 min. Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Flæk ved serveringen bollerne 1 eller 2 gange og rist dem. |
|
Opskriften er vist 53656 gange,
og udskrevet 1130 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Hanne - 2015-04-30 11:15:56 Ups det havde jeg lige overset, at deres længere nede pålidelige står, hvad jeg eftersøger ang. tid og grader Hanne - 2015-04-30 11:14:26 Utrolig gode, men der kunne godt stå, hvor længe de skal bage og ved hvilke grader anonym - 2014-05-15 14:03:25 Fantastisk god opskrift, men har I ikke glemt at skrive, hvilke grader og hvor længe i ovnen. Mange hilsner Hanne Harris Mette - 2009-05-07 08:22:10 kan man bruge skummetmælk? Per - 2008-04-13 22:07:47 Jeg plejer at gøre det at jeg sætter bradepanden oven på min største gryde med varmt vand, ved ikke om det er helt rigtigt men det virker ok. Per - 2007-05-01 21:21:17 Bag hvederne 15-20 minutter ved 200 grader C. Afkøl hvederne på en bagerist og bræk dem fra hinanden. Anne - 2007-04-29 19:28:47 Hvor længe skal hvederne bages og ved hvor mange grader? Per - 2005-01-01 01:01:01 Ved hævning over damp sættes bradepanden over en gryde med varmt vand, det skal dampe men vandet må ikke koge kraftigt. Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg havde kun knækkede hvedekerner, og det var som om at de skulle koge lidt mindre. Josefine - 2005-01-01 01:01:01 Fin opskrift.. Rart med nogle grovhveder! Men hvordan hæver man over damp? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne