Grovhveder

Grovhveder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Hveder - Hvedeknopper

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

HøjtidSt. Bededag

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Grovhveder, billede 4 Grovhveder, billede 1 Grovhveder, billede 2 Grovhveder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt, groft 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Gær, frisk
2 dl. Hvedekerner. hele/knækkede
850 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner.

Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri.

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller alufolie og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller.

Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 25 x 35 cm) og lad dem efterhæve over damp i ca. 15 min.

Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter. Flæk ved serveringen bollerne 1 eller 2 gange og rist dem.





karakterer:
Opskriften er vist 53656 gange,
og udskrevet 1130 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15434 (3674 kcal)
KJ pr. stk. 1286 (306 kcal)
Vægt ialt 1707 gram
Vægt pr. stk. 142 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 904 KJ (215 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 40.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-04-30 11:15:56
Ups det havde jeg lige overset, at deres længere nede pålidelige står, hvad jeg eftersøger ang. tid og grader

  -   2015-04-30 11:14:26
Utrolig gode, men der kunne godt stå, hvor længe de skal bage og ved hvilke grader

  -   2014-05-15 14:03:25
Fantastisk god opskrift, men har I ikke glemt at skrive, hvilke grader og hvor længe i ovnen. Mange hilsner Hanne Harris

  -   2009-05-07 08:22:10
kan man bruge skummetmælk?

  -   2008-04-13 22:07:47
Jeg plejer at gøre det at jeg sætter bradepanden oven på min største gryde med varmt vand, ved ikke om det er helt rigtigt men det virker ok.

  -   2007-05-01 21:21:17
Bag hvederne 15-20 minutter ved 200 grader C. Afkøl hvederne på en bagerist og bræk dem fra hinanden.

  -   2007-04-29 19:28:47
Hvor længe skal hvederne bages og ved hvor mange grader?

  -   2005-01-01 01:01:01
Ved hævning over damp sættes bradepanden over en gryde med varmt vand, det skal dampe men vandet må ikke koge kraftigt.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg havde kun knækkede hvedekerner, og det var som om at de skulle koge lidt mindre.

  -   2005-01-01 01:01:01
Fin opskrift.. Rart med nogle grovhveder! Men hvordan hæver man over damp?