Gateu Marcel

Gateu Marcel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt af : Jimmi Sørensen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.god mørk chokolade
125 g.smør
125 g.sukker
 
4.5 past. æggeblommer
6 past. æggehvider
 
Opskrift:
Smelt chokolade,smør og sukker i vandbad, og legere så massen med 1 æggeblomme af gangen så massen ændrer konsistens og skinder let, pisk derefter æggehvider stift, og vend den afkølede masse i hviderne forsigtigt. Hæld derefter 3/4 dele af massen over i en smurt rundform, bages så i 20 min. ved 160 grader. Kagen tages ud (den skal falde sammen). Når kagen er helt kold hældes de sidste af massen over og kagen stilles på køl i min. 5 timer før servering så massen/glaseringen kan nå at sætte sig

Tips:

man kan godt legere massen når den lige er taget af varmen, hvis bare der legeres med et æg af gangen. Det er også vigtigt at når massen smeltes i vandbadet at den ikke koger for intet chokolade har godt af at koge





karakterer:
Opskriften er vist 13503 gange,
og udskrevet 246 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-11-29 11:10:54
Man kan også bare bruge den som chokolademousse :-)

  -   2006-12-03 16:13:33
en rigtig gateu marcel er en chokolade nøddebund lavet på 90% chokolade og cremen skal være lavet med en smule sukker og smør.!

  -   2006-12-03 16:10:44
intet chokolade må koge man ødelægger choloden´s molekyler når den kommer over 71 grader