Syv-suppe

Syv-suppe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

HøjtidPåske

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 l.frisk grønt fx skvalderkål mælkebøtter fuglegræs grønkål havesyre spinat kørvel
1 stor håndfuld brændenælder
1 porre i ringe
2 mellemstore kartofler i små tern
1 l.grønsagsbouillon eller vand
 evt.lidt (soja)fløde
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Det grønne skylles grundigt i flere hold vand, drypper af og hakkes let med en skarp kniv, idet brændenælderne holdes for sig selv. Det øvrige grønne kommes i en gryde sammen med porre og kartofler og kogende bouillon. Koger ved svag varme i 10-15 minutter. Tag gryden af varmen og rør de lethakkede brændenælder i. Suppen blendes jævn (evt. med lidt fløde) og smages til med salt og peber. Varm op til kogepunktet og server straks - evt. med halve smilende æg, et drys friskklippet purløg og godt brød eller (hvidløgs) croutoner.

Tips:

Denne suppe er opkaldt efter den sønderjyske tradition med syv slags frisk grønt til påske. Har man have, kan man måske finde lidt overvintrende grønkål, frisk spinat, kørvel, havesyre og et lille topskud løvstikke. Tag på togt i den nærmeste skov eller mose og supplér byttet med fuglegræs, skvalderkål, spæde mælkebøtter og brændenældeskud.





karakterer:
Opskriften er vist 12768 gange,
og udskrevet 179 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu