Lun kikærtesalat med skvalderkål og æbler

Lun kikærtesalat med skvalderkål og æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SalaterRet : Salater - Salater

Hovedingrediens : Grøntsager - Skvalderkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Lun kikærtesalat med skvalderkål og æbler, billede 4 Lun kikærtesalat med skvalderkål og æbler, billede 1 Lun kikærtesalat med skvalderkål og æbler, billede 2 Lun kikærtesalat med skvalderkål og æbler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 g.tørrede kikærter
 lidt løg
 laurbærblad
 timian
0.5 usprøjtet citron
 
4 rødløg i tynde skiver på langs
2 spsk.olivenolie
1.5 dl.æbleeddike
3 spsk.finthakket frisk ingefær
1 fintsnittet rød chili
2 fedhakket hvidløg
1 l.fintsnittede spæde blade af skvalderkål
2 store æbler i små tern
 
Opskrift:
Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand i 8 timer eller natten over. Bring dem i kog i frisk vand tilsæt salt, urter og citron og kog dem for svag varme i ca. 1 time. Lad dem trække i vandet mens resten af salaten gøres klar.

Sauter løgene for jævn varme i olivenolie til de er klare, ca. 5 min. Hæld æbleeddiken ved og lad det koge ind til eddiken er så godt som absorberet.

Vend de kogte kikærter, ingefær, chili og det ene fed hvidløg i. Spæd med lidt af kogevandet fra kikærterne og varm det hele igennem. Smag til med salt og peber.

Kort før servering vendes skvalderkål, det sidste fed hvidløg og æbletern i salaten. Server salaten lun.





karakterer:
Opskriften er vist 34609 gange,
og udskrevet 646 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu