Mandeltærte med jordbær og marengs

Mandeltærte med jordbær og marengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.smør
350 g.hvedemel
60 g.sukker
25 g.mandler
1 æg
 
 Fyld:
500 g.jordbær
2 spsk.sukker
1 spsk.vanilje
 
 Marengs:
4 æggehvider
100 g.sukker
 
Opskrift:
Hak smør og mel sammen. Skold og smut mandlerne og hak dem helt fint. Bland mandlerne sammen med sukker. Kom ægget i og ælt dejen sammen.

Fordel dejen i 2 tærteforme. Prik huller i bunden med en gaffel.

Bages på midterste rille ved 225 grader i forvarmet ovn ca. 20 min.

Skær jordbærrene igennem, drys med sukker og vanilje, og fordel dem i tærtebundene.

Pisk æggehviderne stive. Rør sukkeret forsigtigt i og læg marengsen over bærrene.

Tærterne bages på næstøverste rille ved 170 grader i ca. 20 min. til marengsen er gyldenbrun. Spises lun





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 8342 gange,
og udskrevet 184 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-21 19:50:08
Marengoen bliver ikke sprød, men mere a la skumfidus

  -   2011-02-12 17:14:42
super dejlig tærte, hos os hitter den endnu bedre med æbler og pærer istedet for jordbær;)