Mandeltærte med kirsebær

Mandeltærte med kirsebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Nødder - Mandler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Mørdej:
125 g.hvedemel
100 g.smør
40 g.sukker
1 æggeblomme
 
 Mandelfyld:
4 stiftpiskede æggehvider
160 g.smuttede mandler
200 g.sukker
1 spsk.mørk rom
500 g.kirsebærsauce
4 Husblas, blade
 
Opskrift:
Lav mørdejen og lad den hvile en time. Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse. For en smurt tærteform med dejen og bag bunden 6-8 min. ved 200C. Blend mandlerne til mel. Bland æggehvider, sukker, mandelmel og rom. Hæld massen i tærteformen op til 1/2 cm fra kanten. Bages til mandelmassen stivner og bliver gylden, ca. 12-15 min. Afkøles. Sigt bærrene fra kirsebærsaucen, hak dem fint og kom dem i saucen igen. Kirsebærsaucen tilsættes den udblødte, smeltede husblas. Fordel saucen over tærten og sæt den i køleskabet til saucen er stivnet.

Serveres evt. med soft ice eller creme fraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 7011 gange,
og udskrevet 177 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu