Fedtfattige hveder - Fedtfattige hvedeknopper
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: St. Bededag Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mælken lunes, gæren udrøres heri. Margarinen smuldres i melet. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes godt sammen. Stilles til hævning i ca. 1/2 time.
Dejen slås ned og formes til 12 boller, som lægges tæt i en lille smurt bradepande. Hvis bollerne ikke fylder bradepanden, laves en kant af smurt alufolie. Efterhæver over damp, ved at bradepanden stilles oven på en gryde kogende vand i ca. 20 min. Bages ca. 20 min ved 200 grader C. alm. ovn. Hvederne skilles, flækkes og ristes. |
|
Opskriften er vist 81719 gange,
og udskrevet 2061 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Elin - 2010-05-18 16:00:46 Der mangler kardemomme i opskriften !!! Anna Lise Andersen - 2008-04-17 21:57:20 Uhmmmm...lækre hveder perfekte henny-hansen - 2008-04-16 14:32:08 man kan snild bruge rapsolie i dejen i stedet for det usundere margarine. Brug 50 g olie og lav dejen på samme måde, som når man laver franskbrød. NB:pas på, hold igen med melet. Mine blev BARE fine |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne