Grove Hveder
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Højtid: St. Bededag Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog hvedekernerne i vand ved svag varme under låg i ca. 5 min. til vandet er absorberet.
Tag gryden af varmen og smelt smørret i de varme kerner. Tilsæt mælken og hæld blandingen i en røreskål. Tilsæt ymeren. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller klæde og stil den til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 12 stykker og form dem til boller. Læg bollerne tæt sammen i en smurt bradepande (ca. 23x33 cm) og lad dem efterhæve ca. 30 min. Bag bollerne midt i ovnen ca. 20 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Tips: Flæk ved serveringen bollerne og rist dem. |
Hveder grove - en kernerig variantØnsker du en grovere variant af de famøse varme hveder, som spises i forbindelse med Store Bededag? Så er der hjælp at hente. Det er ikke særlig svært at lave en omgang grove hvedeknopper, der med garanti vil falde i alles smag, så snart de serveres med et tykt lag smør og god kop kaffe, te eller mælk.Selvom opskriften hedder grove hveder, er der stadig taget hensyn til den traditionelle opskrift på hvedeknopper, som er lyse og luftige. De grove varme hveder indeholder kerner og ymer, mens den lyse farve går igen, hvilket skyldes hvedemelet. En traditionel bolle med et twistAt spise lune hveder er en skik, som kan spores helt tilbage til midten af 1800-tallet, og hvis der er noget, som vi mennesker kan lide, er det at bevare traditionerne. Dette er dog ikke ensbetydende med, at der ikke kan laves andre, og måske sundere, varianter - ligesom grove varme hveder. |
Opskriften er vist 78639 gange,
og udskrevet 2280 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (18 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-04-15 16:02:37 De er rigtig gode har bagt dem i flere år. Også gode til at varme i brødristeren |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne