Norsk pølsegryde
Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser Oprindelsesland : Norge Indsendt af : Tonny Autzen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skræl og hak løgene, skær pølserne i stykker ca. 2 cm.
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt løg og pølser lad dette stege i 2-5 minutter under stadig omrøring så det ikke brænder fast.
Tilsæt tomat pureen fordel dette jævnt under omrøring, tilsæt straks efter vand så pølserne lige er dækket, lad retten komme i kog i ca. 5 minutter. Tilsæt ærterne og fordel dem jævnt under omrøring, tilsæt fløden og lad retten komme i kog i 2-4 minutter indtil ærterne er færdige. Smag retten til med salt og peber tilsæt sovsejævner til den ønskede konsistens er opnået. Serveres med løse ris. Tips: I stedet for fløde kan der benyttes sødmælk, men det vil kræve mere sovsejævner. |
|
Opskriften er vist 90792 gange,
og udskrevet 2744 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (102 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik. - 2021-09-21 13:28:42 Smager super godt nem mad til en ungkarl der ikke er god til at lave mad ullarud - 2018-11-08 16:50:56 kan ikke forstå at denne opskrift hører under glutenfri retter.så vidt jeg ved indeholder pølser (alm) hvedemel? anonym - 2017-04-23 00:38:11 Virkelig en lækker ret. Bruger 300 g. Pølser og en pakke bacon, det giver lige det sidste :) Christina - 2012-12-06 17:59:49 Prøv evt. At bruge bacon i stedet for fedtstof, det giver lige prikken over i'et ;) Gitte - 2010-07-29 11:57:39 Smager dejligt. Min søde Mormor laver den altid når jeg besøger hende i Norge, og den kan varieres nærmest i det uendelige. Og børnene elsker den simpelthen! lo - 2010-03-04 16:36:59 jeg elsker den jeg spiser det næsten hvar dag anonym - 2009-04-22 17:36:44 super let og lækker ret...min datter på 3 elsker den!! anonym - 2009-01-17 11:34:43 christina kender den opskrift som piratens pølsegryde. der bruger man bare ketchup i stedet for koncentreret tomatpure og 1. spsk. karry. så er den bare rigtig god. Michelle - 2009-01-16 17:19:32 Super god ret! Laver den jævnligt! 8210 - 2008-09-22 16:51:03 tak! tak for den super henrivende lækre (mums!) kulinariske oplevelse du har givet os! det smaget simpelthen fantastisk - og så behøvede vi ikke engang tage til til de varme lande for at opleve dette!!! af hjertet tak! snuz - 2008-02-17 18:00:43 så har vi fået retten igen og den smager pragtfuldt ;) elsker bare den ret.. tak autzen kom med nogen flere tak.. Christina - 2008-02-16 14:03:58 Jeg har ikke lige prøvet din ret men en som min mor lavede da jeg var lille og som jeg selv laver nogle gange, men det er med en spsk. karry som svitses med fra start. og ca. 1 dl ketchup istedet for tomatpure og vand. Og det smager godt, vil prøve din ret en dag og smage om den er lige så godt. yrsa holmegård og bo holmegård - 2007-08-03 19:45:00 vi er 2 ældre menesker der ikke er så meget til al den ny modens pjat men den her siger jeg dig tonny den er bare super god har du ikke nogen andre gode opskrifter? m.v.h de gamle Kim - 2007-07-29 18:58:52 Det smager sq dejligt.. Tænk sig hvad en bror kan lave.. lille lindholm - 2007-07-16 16:26:29 den er mega god Farfar - 2005-01-01 01:01:01 De ka' de normænd. Smager simpelthen super. Tove - 2005-01-01 01:01:01 rigtig god så du får 10 på den .. tak autzen steffen - 2005-01-01 01:01:01 har ikke prøvet den endnu men slaget skal stå i aften ..ser kanon lækker ud jette - 2005-01-01 01:01:01 super god anker jensen - 2005-01-01 01:01:01 mums mine børn har aldrig taget tre gange før. jette - 2005-01-01 01:01:01 den er utrolig lækker prøv den. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne