Roastbeef med hasselback-kartofler 02

Roastbeef med hasselback-kartofler 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1500 g.Roastbeef ( er snøret som en rullesteg)
 salt
 peber
40 g.smør
1 l.vand
 bouillon
 rødvin
 
 Tilbehør:
16 mellemstore kartofler
2 spsk.olie
 salt
 evt.1 tsk. paprika
 
Opskrift:
Tænd ovnen og indstil den på 200ºC.

Skræl og skyl kartoflerne. Aftør dem godt. Læg hver kartoffel i en grydeske og skær dem til dels igennem i tynde skiver. Læg dem i en velsmurt ildfast fad. Pensl kartoflerne med olie. Drys salt og evt. paprika over. Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 200grader. Bag kartoflerne i 50-60 min.

Gnid kødet med salt og peber. Varm fedtstoffet i en gryde. Brun kødet på alle sider i fedtstoffet. Tilsæt bouillon og lad det småkoge under låg på lav blus i ca. 40 min. (C-temp. 62-66ºC m/stegetermometer).

Tag kødet op. Lad stegen hvile i ca. 20 min., mens det samler saften.

Kog stegegryden af med 3 dl. bouillon eller rødvin. Si skyen op i et smørnæb. Skær kødet for i tynde skiver. Det kan også anbefales at stege i et ildfast fad med låg, stegetid ca. 60 min.





karakterer:
Opskriften er vist 24780 gange,
og udskrevet 789 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-31 21:17:34
Nøøj, den bruger jeg til Nytår! Det bliver Familie-tradition!

  -   2011-11-10 11:22:43
Læser> Det er tilladt at tænke selv. Man kan da nøjes med 1 grydeske og så skære 1 kartoffel af gangen.

  -   2010-03-23 17:32:51
Hvad er det for noget at skrive??? "læg hver kartoffel i en grydeske" Dvs, at i følge det som står skrevet og ifølge disse ingrdienser skal man have 16 grydeske'er

  -   2007-10-03 10:35:28
Det er den bedste idé når man også skal hygge, det laver næsten sig selv og så er der tid til meget andet....... ;-)