Roastbeef med porretærte og rødvinssauce 02

Roastbeef med porretærte og rødvinssauce 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef

Ukendt oprindelseslandKilde : GaardbutikkenDirekte

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.okseroastbeef
30 g.smør
 groft salt
 peber
 
180 g.hvedemel
120 g.smør
3 spsk.koldt vand
1 æg
4 store porrer
1.5 dl.vand
1 tsk.salt
1 lille bæger cremefraiche 18%
4 æg
0.5 tsk.hvid peber
1 tsk.Muskatnød, friskrevet
4 spsk.parmesanost
2 dl.rødvin
 maizena
 cayennepeber
 
Opskrift:
Findel 120 g smør og rør det i melet. Ælt dejen sammen med vand og æg. Lad det hvile i køleskabet.

Brun roastbeefen i lidt smør på en varm pande. Krydr med salt og peber og steg i ovn ved 180 gr. indtil centrumtemperaturen er 60-62 gr. - lad hvile 10 min.

Rens og snit porrerne fint. Kog dem i letsaltet vand i 5 min. Gem kogevandet.

Rul dejen ud og beklæd en tærteform med dejen. Prik dejen med en gaffel og bag den i 15 min. ved 200 gr.

Rør porrevand, creme fraiche, æg og krydderier sammen - gem lidt æggehvide. Pensl den forbagte tærtebund med lidt æggehvide. Fordel de afdryppede porreringe på bunden, hæld æggemassen over og drys parmesanosten på. Bag tærten i ca. 25 mn. v/200 gr.

Lav en sauce af stegesky og rødvin, jævnet med lidt maizena og smagt til med salt og cayennepeber.

Serveres med kogte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 13060 gange,
og udskrevet 343 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu