Roastbeef på grill med rodfrugter
Hovedingrediens : Oksekød - Roastbeef Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gulerødderne og pastinakkerne skrælles. Kartoflerne skylles godt og skæres l kvarte på langs. Gulerødder, pastinakker, og squash rives på den grove side af råkostjernet. Jeg har Investeret l en Jumbo pyramide, som er et råkostjern med meget grove rivetakker.
Det hele vendes med olien og lægges i en foliebakke, som skal steges i grillen.
Når grillen er godt varm, vendes stegen på risten, så den bliver brun på alle sider. Man tager den af, fjerner derefter risten og skubber briketterne ud til siderne og sætter foliebakken ned l midten, at man kan få risten ovenpå Igen. Stegen lægges tilbage på risten, og den steger derefter 1 time og 15 minutter under låg med ventilerne halvt åbne, både for oven og for neden. Grillen tændes cirka to timer før, man har beregnet at spise. |
|
Opskriften er vist 73489 gange,
og udskrevet 3455 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Peter - 2011-06-25 20:49:14 Jeg gav den 1 time og et kvarter og pakkede den derefter ind i staniol i 10 minutter, den var helt perfekt! Nette83 - 2010-07-29 11:08:51 Det smager bare himmelsk :D Dog skal stegen ikke have så lang tid, hvis man sætter pris på rosa kød. Ved 60 grader er stegen for gennemstegt til vores smag, så vi går efter de 57 grader, hvilket er lige tilpas. Stine - 2008-09-30 10:12:46 Kan man lave det i ovnen istedet for? Per - 2007-05-27 09:58:04 Husk også at en roastbeef ikke er et bestemt stykke kød, mange gange bruger slagterne inderlår, men det bliver ikke rigtig mørt, så det skal skæres i tynde skiver, vil du være sikker på et stykke mørt kød skal du bruge filet eller mørbrad snøret som roastbeef. Per - 2007-05-27 09:55:51 Jeg mener at roastbeef skal være rød eller rosastegt, og der er det nok lige i overkanten med 5 kvarter, jeg satte stegetermometer i, og det viste 60 grader efter en time og det syntes jeg er passende. Grønsagerne fik så et kvarter mere mens roastbeefen hvilede, men de var endnu ikke stegte så de skulle have noger længere tid. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne