Bjørns rabarberkompot

Bjørns rabarberkompot, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kompot (Tilbehør)

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Bjørns rabarberkompot, billede 4 Bjørns rabarberkompot, billede 1 Bjørns rabarberkompot, billede 2 Bjørns rabarberkompot, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Rabarber, renset vægt
   
  Sukkerlage:
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
Rød frugtfarve
   
Opskrift:
Rabarberne (gerne fine vinrabarber) skøres i 3-4 cm. stykker Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud. Vand sukker, vanillekorn og tomme hylster samt rød frugtfarve koges op. Rabarberne lægges i sukkerlagen og koger med et par minutter til de er knapt møre.

Rabarberne tages op med en hulske og sættes til afkøling. Lagen koges ind til ca. det halve, den tages også af og afkøles.

Når rabarber og lage er afkølet hældes lagen over rabarberne og er klar til servering.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Rabarberkompot

karakterer:
Opskriften er vist 24260 gange,
og udskrevet 349 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4785 (1139 kcal)
KJ pr. Pers. 1196 (284 kcal)
Vægt ialt 1250 gram
Vægt pr. Pers. 312 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 382 KJ (91 kcal)
Protein 0.4 gram
Fedt 0.1 gram
Kulhydrat 22.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu