Bradepandekage med marengs og frugt

Bradepandekage med marengs og frugt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Bradepandekage med marengs og frugt, billede 4 Bradepandekage med marengs og frugt, billede 1 Bradepandekage med marengs og frugt, billede 2 Bradepandekage med marengs og frugt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengsdej:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
  Fyld:
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Frugt:
  jordbær og ds. ferskner eller hvad man syntes
   
Opskrift:
Smør og sukker piskes hvidt og skummende æggeblommer tilsættes et ad gangen mel og bagepulver blandes vendes i skiftevis med mælk.

smøres i en form/bradepande 30x40 cm med kant

Æggehviderne piskes meget stive sukker tilsættes samt vanilie. marensdejen smøres på den ubagte dej og drysses evt. med hasselnødder (kan undlades)

bages på nederste rille 200 grader C. alm. ovn i 30 min.

Pyntes med flødecremen og frugter.

Tips:

Læg evt. ekstra bagepapir i bunden da den er slem til at blive sort i bunden jeg bruger silekone bageunderlag under bagepapir.





karakterer:
Opskriften er vist 264393 gange,
og udskrevet 5035 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31829 (7578 kcal)
KJ pr. Pers. 2652 (631 kcal)
Vægt ialt 2203 gram
Vægt pr. Pers. 183 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1444 KJ (344 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 23.1 gram
Kulhydrat 31.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-05-16 17:41:35
Kan kun tilslutte mig de i forvejen kommentarer. Den gør lykke hver gang. Er mim yndlingskage

  -   2018-11-09 12:30:24
Jeg kommer marengsen i en sprøjtepose og kommer den i striber (flyder sammen) på den ubagte dej, da den er lidt svær at smøre ud på den ubagte dej ellers. Det er én af mine børns yndligskager; kan dekoreres ad libitum med slik, frugt og/eller chokolade.

  -   2018-04-22 14:27:22
Der står en kommentar fra Elin, - den kan ikke være fra mig, - den er helt ud i skoven. Jeg har skrevet Smør og sukker piskes hvidt og skummende med æggeblommer, der tilsættes et ad gangen mel og bagepulver blandes vendes i skiftevis med mælk. smøres i en form/bradepande 30x40 cm med kant Bages ti min., inden marengsen kommer på. Æggehviderne piskes meget stive sukker tilsættes samt vanilie . marensdejen smøres på den i 10 min dej og drysses evt. med nødder bages på nederste rille 200 grader C. alm. ovn i 20 min. Pyntes med flødeskum og frugter. Er fryseegnet, bortset fra piskefløde og frugter. I min opskrift kan jeg huske, der stod bages ved 180 grader, - og bages i 10-15 minutter, inden man smører marengsen på, - ellers bliver det let noget roderi. En bagetid, der måske så forlænges til ca. 40 min.

  -   2018-03-30 15:55:16
Kan den bages et par dage før man skal bruge den

  -   2018-03-26 11:25:55
Har endnu et forslag: Kom frugt direkte på marengsen (hindbær, jordbær eller hvad ens fantasi tilsiger. Pisket fløde ovenpå og pynt evt. med nødder. Har ikke selv prøvet det, men overvejer det. PS.: De sidste minutter af kagens bagetid, kan man jo sætte den på nederste rille.

  -   2017-11-14 16:46:16
Jeg skal bage til 16 personer det tager godt fra. Hvor meget skal jegvsp lave?

  -   2017-03-01 06:44:03
Skal bage den i morgen og have den med på arbejde fredag. Kan ma godt komme fløde og creme France og frugt på dagen inden eller bliver den helt smattet?

  -   2016-05-07 11:59:26
Skal creme fraiche og fløde vendes eller piskes sammen? ☺️

  -   2016-03-24 09:57:09
Hvorfor ikke bage kage inden du ligger marengs på.. som man gør ved bedstefar med skæg kage..

  -   2014-05-23 20:20:49
har prøvet at bage den i dag,men min marens bliver MEGET brun og dejen ikke bagt...... ligner slet ikke dit billede....min hæver vildt op i en bue....

  -   2012-12-20 07:52:50
Super lækker og nem kage.... Gav den 7 min mindre og lader den få alt fjernvarmen. En tvist kan være dyrs mandler på og når den er kold put appelsin crunch mousse på mums. Ca 400g chokolade efter smag smeltes ved svag varme i en gryde (en plade maribu appelsin og resten alm smelte chokolade smager fantastisk) lad den smeltet chokolade stå lidt....... 1/4 del flødeskum piskes ( skal have stået ude lidt så den er stue tempereret) .....chokoladen vendes i chokoladen. Jo mere samme temperatur jo bedre

  -   2012-06-07 14:07:39
Dejlig nem at lave og simpelthen fantastisk at spise!

  -   2008-06-12 18:24:07
Jeg deler den i 2 når den er færdigbagt. Lægger lagene ovenpå hinanden med fløde og jordbær imellem. Mums.