Harer i Orangesauce med honningristede æbler/rødløg
Hovedingrediens : Gnavere - Hare Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Skær benene fra haren, som deles, klip brystbenet så nær ryggen som muligt, ryggen deles i 4 lige store stykker, Alt brunes af i oliven olie, krydres med salt og peber, vand tilsættes så det dækker, samt laurbærbladene. Koges til ryggen er mør, ca. 20- 50 min. alt efter alder.
Ryggen tages op, de delte lår / ben koges videre til de er møre. Fonden( skyen ) koges ned til 2-3 dl. sigtes. Saucen, "3 spsk. sukker brunes, tilsæt rødvin samt saften fra appelsinerne og den nedkogte fond, koges ned til det halve, Jævnes evt. med maizena, smages til med salt / peber. Æbler/ rødløg skæres i fileter fra rod til top, ristes af i brunet honning m/ frisk timian. Porre / Løg / kartoffel, alt skæres i tynde strimler (tændstik størrelse ) sauteres af i olie, krydres med salt / peber, hældes i et smurt tærteform, bages i ovn v/ 180 gr. i 50 min. Anretning: de møre harer stykker brunes af i smør, efterkrydres m/ salt. 1 styk ryg / lår pr. person serveres på de honning ristede æble / rødløgs fileter med saucen rundt om, drysses m/ fint skåret appelsinskal som er let stegt i olie. |
|
Opskriften er vist 18713 gange,
og udskrevet 758 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (8 stemmer) |
|
Kommentarer ATA - 2010-01-15 09:23:06 Dette var en rigtig god og anderledes måde at servere haresteg på. Især blev tilbehøret kommenteret meget rosende, og det var også rigtigt en stor fornyelse. Ikke sidste gang denne opskrift bruges. O B Hansen - 2005-01-01 01:01:01 super lækker,vores gæster spiste ikke de åd .herligt Kathrine - 2005-01-01 01:01:01 Denne opskrift ar bare super. Jeg har aldrig lavet hare før og den blev bare rigtig god. Retten er let og frisk, smager himmelsk og så er er den fedtfattig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne