Duebryst ovnbagt i cocotte, med smørpisket fûmet
Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Due - Duer Indsendt : Red : |
|
|
Brysterne skæres af duerne (lårene kan evt. serveres á part, eller gemmes til en confit eller anden forret). Brysterne brunes let på panden i ca. 4 minutter.
Fars: Kalkunkød, som er skåret i mindre stykker, blendes i foodprocessor med salt, æg, estragon og peber, og lidt fløde tilsættes i en tynd stråle, til farsen har den rette konsistens. Smurte cocotteforme beklædes med farsen. I hver cocotte lægges 1½ duebryst og formen lukkes af med fars. Bages i ovnen ved 175 grader C, i ca. 10 minutter. Svampe: Svampene ristes letgyldne og koges ned med fløden. Smages til med salt og peber. Sauce: Duefûmeten piskes op med den kolde smør. Saucen må herefter ikke koge. Yderligere: Løgene pilles og koges let sprøde og vendes i saucen. Grønsagerne skæres ud efter eget ønske og dampes let sprøde i smør. Tilbehør: Små nye kartofler koges næsten færdige, lægges til afdrypning. Kartoflerne pakkes ind i pergamentpapir med en kvist estragon, smørklat, salt og peber. Pergamentpapiret pakkes stramt sammen om kartoflerne. Kartoflerne bages færdige i en 200 grader C varm ovn, i ca. 10 minutter. Anretning: I midten af tallerkenen lægges svampene - herpå duen, som omkranses af Duefûmeten, med de små løg og grønsager efter ønske. Serveres med kartofler i pergament. |
|
Opskriften er vist 14706 gange,
og udskrevet 258 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne