Birkesboller

Birkesboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 15 stk.
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :     
Birkesboller, billede 4 Birkesboller, billede 1 Birkesboller, billede 2 Birkesboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pynt:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Birkes
   
Opskrift:
Smørret smeltes i en gryde og her i hældes mælken. Når dette er fingerlunt, røres gæren ud heri, hældes over i en skål, hvor nu melet tilsættes lidt efter lidt, imens dejen røres sammen.

Æltes blank og smidig på bordet og deles straks til ca. 15 stykker, der hver trilles til en bolle og lægges på smurte plader. Trykkes let med hånden og hæver lunt under bagestykket i ca. 25-30 min. Pensles med sammen pisket æg og birkes – mørke eller lyse – drysses over.

Bager ved rask varme, 235 grader C. alm. ovn, på nederste rille i ca. 8-10 min.





karakterer:
Opskriften er vist 62535 gange,
og udskrevet 1548 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (38 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9459 (2252 kcal)
KJ pr. stk. 630 (150 kcal)
Vægt ialt 872 gram
Vægt pr. stk. 58 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1084 KJ (258 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 7.4 gram
Kulhydrat 41.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-07-27 20:36:31
Nam de ser gode ud jeg skal lave dem den 28/01-2011

  -   2011-02-23 13:59:10
Husk at sætte til hævning et lunt sted hvor der ikke trækker, ellers hæver de ikke... Ellers rigtig gode boller :-)

  -   2011-01-20 16:12:35
Salt kommes som regel altid i, mellem fedtstof og melet, så her altså lige inden melet røres i dejen.

  -   2010-09-16 12:18:13
den er super god og nem men hvornår skal der salt i

  -   2009-04-10 21:27:48
den vil jeg prøve, endda skal det laves til pølsehorn;)

  -   2008-08-14 12:17:19
hvornår skal salt i ??? det står der ikke

  -   2005-01-01 01:01:01
rigtig gode boller

  -   2005-01-01 01:01:01
gode, hvide, hurtige boller

  -   2005-01-01 01:01:01
Lækre boller på rekordtid.

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg vil prøve den!