Birkesboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smeltes i en gryde og her i hældes mælken. Når dette er fingerlunt, røres gæren ud heri, hældes over i en skål, hvor nu melet tilsættes lidt efter lidt, imens dejen røres sammen.
Æltes blank og smidig på bordet og deles straks til ca. 15 stykker, der hver trilles til en bolle og lægges på smurte plader. Trykkes let med hånden og hæver lunt under bagestykket i ca. 25-30 min. Pensles med sammen pisket æg og birkes – mørke eller lyse – drysses over. Bager ved rask varme, 235 grader C. alm. ovn, på nederste rille i ca. 8-10 min. |
|
Opskriften er vist 62659 gange,
og udskrevet 1548 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (38 stemmer) |
|
Kommentarer Nada - 2011-07-27 20:36:31 Nam de ser gode ud jeg skal lave dem den 28/01-2011 Henrik - 2011-02-23 13:59:10 Husk at sætte til hævning et lunt sted hvor der ikke trækker, ellers hæver de ikke... Ellers rigtig gode boller :-) Gitte - 2011-01-20 16:12:35 Salt kommes som regel altid i, mellem fedtstof og melet, så her altså lige inden melet røres i dejen. hanna - 2010-09-16 12:18:13 den er super god og nem men hvornår skal der salt i sofia - 2009-04-10 21:27:48 den vil jeg prøve, endda skal det laves til pølsehorn;) sille - 2008-08-14 12:17:19 hvornår skal salt i ??? det står der ikke alberte - 2005-01-01 01:01:01 rigtig gode boller maja - 2005-01-01 01:01:01 gode, hvide, hurtige boller Britta - 2005-01-01 01:01:01 Lækre boller på rekordtid. Lera - 2005-01-01 01:01:01 Jeg vil prøve den! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne