Boller (Jordens bedste)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Lena Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hæld lunkent vand, gær og æg i en skål. Rør det sammen. Tag et kop mel og hæld i, sukker, salt og blød margarine lægges oveni. Det æltes sammen. Hæld mel i så det er let stiv.
Så æltes (eller røres i maskine) der på livet løs, put mel i hvis den virker tynd, i røremaskine skal den køre ca. 20 min. Dejen skal være let blød, og hænge i fingerne. Dyp fingerne i mel og så skal den slippe. Ligges til hævning i 20 min. i en klump med klæde over. Så deles den i 12 lige store stykker, som formes til runde boller.(fold dejen ind under så der dannes en bund og overfladen bliver glat) Hæver igen i 20 min. med klæde over. Pensles (eller med hånden) i kold vand over det hele ned af siderne også, forsigtigt. Bages 15 - 20 min ved 180 grader varmluft. 200 grader alm. ovn. Tandsmør kan varmt anbefales. *SS* Tips: Der kan æltes 2 håndfulde rosiner i inden den hæver 1. gang. Når bollerne så formes, pas på der ikke ligger rosiner uden på bollerne, da de bliver brændt. |
|
Opskriften er vist 994233 gange,
og udskrevet 23089 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (864 stemmer) |
|
Kommentarer agnete - 2019-02-03 14:04:15 Lægges til hævning.. Naja - 2018-08-22 18:22:03 Super gode boller. Brugte også opskriften til at lave onsdags snegle :-) Jens Nielsen - 2018-07-25 15:56:47 Verdensklasse.... Så nemt kan det være.... Per - 2018-06-16 13:03:16 Knsp. betyder knivspids Leif Esbjerg - 2018-06-16 08:28:00 Hvad betyder knsp.... Josephine - 2018-04-19 21:50:44 Har ikke bagt tidligere, men disse boller er supernemme at lave og smager virkelig godt😊 Rikke - 2018-02-08 15:21:25 Hmm, Jordens bedste synes jeg nu langt fra de var. Dejen føles lækker at arbejde med, men synes mine boller blev meget bestandige og ikke så luftige som jeg havde håbet på. Kan dog være jeg har gjort noget forkert. Smagte fint. Eva - 2018-01-16 12:39:48 Smager godt og er store og luftige Jeanittaskriver - 2017-09-17 19:00:02 Så gode søndags boller. 😊😊😊 flemming - 2017-08-29 21:14:07 rigtige gode boller Annica - 2017-08-13 23:34:05 Dejlige boller. En lille smule mere salt i dejen er nødvendig, hvis den skal bruges til pølsehorn eller lign. Dejlig luftige. Kommer helt sikkert til at bruge denne opskrift igen. Lars - 2017-06-16 12:31:14 Bruger opskriften hvergang, super gode boller, har lige et sæt i ovnen. Maria - 2017-06-15 21:43:48 En opskrift der aldrig fejler :) Jette Morell - 2017-05-20 13:34:07 Ingen tvivl om at det er de bedste boller 😀 også til pølsehorn. anonym - 2017-05-06 16:58:26 De er super gode, ja jeg må også sige de vinder over alle andre Jette stefanie - 2017-04-21 14:55:19 jeg bagte dem med min vininde de var så gode af min mor ville ha opskriften og jeg er kun 11 Christine - 2017-04-21 11:19:17 Fantastiske boller - mine gæster var helt vilde med dem :) Elisabeth - 2017-04-19 17:51:08 Supernem opskrift - de er helt perfekt efter første forsøg .. Tip top herfra! Caroline almdal - 2017-04-11 21:13:10 Elsker dem. Meget luftige. Og putter en smule vaniljesukker i. Ca en teske eller 2 i. Og pensler bollerne med æg istedet for vand anonym - 2017-02-11 11:12:40 Jordens bedste boller er klart favoritten herhjemme. Jeg skifter vand ud med mælk og margarine ud med smør, hvilket kan anbefales! Githa - 2017-01-24 08:57:59 Jeg bruger mælk i stedet for vand og, hvis det skal blive til morgenboller, kommer jeg ca. 150 gr fuldkornshvedemel i. Det bliver bare nogle perfekte og meget populære morgen, frokost og hyggeboller 👍😊 Kewin - 2016-10-28 16:36:48 Hej jeg syntes den go der står 12 boller i opskriften , men alle de der er billeder af ligger der kun 9 boller????? Vh. Kewin Siriporn Thapsai - 2016-10-24 08:38:07 Efter bagning er mine rigtige fine og luftige - smager godt.Har lagt dem i brødkurv og dækket til med viskestykke . Dagen efter blev det tørt og hårdt - hvad har jeg gjort galt? Merza - 2016-10-18 15:59:54 Det er afgjort nogle lækre og luftige boller man får her :-P Jeg kommer normalt kardemomme i mine boller og til Jul laver jeg nogle med kardemomme og nogle med kanel er det til fødseldage laver vi "Hekseboller" dvs at jeg kommer frugtfarve i . Blå, grøn gul og røde boller. Det giver glæde hos alle børn og de fleste voksne :-) Maria - 2016-09-01 14:57:20 Jeg har brugt denne opskrift i et par år nu og de bliver perfekte hver gang. De vinder over alle mulige andre boller :) Nanna - 2016-05-14 12:33:34 De ER virkelig jordens bedste boller. Hele min familie elsker dem også mine forældre elsker når jeg bager dem ;-) Anna - 2016-05-01 14:53:59 Det er virkelig en imponerende opskrift. Den minder jo meget om en helt almindelig en af slagsen, men af en eller anden grund bliver bollerne bare tusind gange mere bløde og luftige, end de plejer! kan virkelig anbefales! :) Finn - 2016-04-20 12:00:38 Prøv at piake gær, æg, sukker og salt sammen først. DEt skal blive til skum. Derefter følges opskriften. Bettina - 2016-03-14 03:41:22 Den er altså god nok, store luftige boller ligesom min Mormor altid lavede dem. Jeg har prøvet mange opskrifter på boller i gennem de sidste ti år og har ofte været skuffet, især fordi de blev hårde og ikke luftige, men disse her er netop som de skal være. Jeg kom det hele i brødmaskinen, ikke i bestemt rækkefølge og det kom der noget rigtigt godt ud af. Jeg bor i udlandet og brugte jo altså tørgær i stedet for, 14 gram. inga-olsen - 2016-03-10 15:07:36 de smager vidunderligt, tager næsten ingen tid smager helt klart ligesom jordens bedste boller :) Sabrina - 2016-01-08 19:48:26 Min søns yndlingsboller. Vi elsker dem. Super lækre og nemme at lave.... Nina - 2015-12-29 11:12:59 Super gode! Jeg kom vanilje og kardemomme i - perfekte juleboller som storhittede hos både store og små. Rune og Emma - 2015-11-28 16:44:45 Super duper dej og wow den hævede meget!! evt supplér med fuldkornshvedemel og top med havregryn + græskarkerner = Lækkert! God krumme men lidt tørre.. måske fik de for meget? Hjælp? Tina - 2015-08-13 00:41:48 ELSKER de boller!! Har bare nogle spørgsmål: Kan man lave dejen dagen før, putte dem i køleskab også næste morgen lade dem hæve og bage? Hvis man varmer dem dagen efter, bliver de så tørre? Vil nemlig gerne lave friske boller på fredag, men det ville være lækkert hvis man kunne lave det i forvejen, så man ikke skal stå SÅ tidligt op :-) Birgitte - 2015-07-23 08:33:37 det hedder lægges til hævning !!!! anonym - 2015-07-13 08:23:05 har lige prøvet opskriften. de blev meget tørre og smager absolut ikke som jordens bedste boller. Saga - 2015-05-23 12:36:36 De är alltför tråkigt om vi bara sätta 50 gram socker. Därför lägger 25-50 gram mer. Andrea10 år - 2015-05-14 11:57:03 De er bare meget nemme at bage og næsten ingen opvask De smager og bare kanon godt Carl-Axel - 2015-05-01 20:32:04 Simpelt og lykkes hver gang Karin - 2015-04-05 16:17:05 Fine, men lidt mere salt! anonym - 2015-03-13 15:51:59 Super gode theboller Kan varmt anbefales Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne