Braiserede skovduer

Braiserede skovduer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Øvrige VildfFugle - Skovdue - Skovduer

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     
Braiserede skovduer, billede 4 Braiserede skovduer, billede 1 Braiserede skovduer, billede 2 Braiserede skovduer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 grydeklare skovduer
2 spsk.olie
1 hakket løg
6 skiverbacon i tern
4 spsk.tør lys vermouth
3 dl.hønsebouillon
450 g.ærter
1 tsk.sukker
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Skovduerne krydres ud og indvendigt med salt og peber.

Varm olien op og svits løgene ved svag varme. Læg duerne i og brun dem på alle sider.

Tilsæt bacon, vermouth og bouillon. Bring retten i kog og lad det smire ved svag varme i 1½ time. Tilsæt mere bouillon hvis det er nødvendigt.

Tilsæt ærter og sukker og kog videre 10 minutter.

Smag til og server duerne i gryden.





karakterer:
Opskriften er vist 61743 gange,
og udskrevet 1658 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-09-26 13:47:15
250 g engelske skovduer(forskellige i udseende) simrede i 2 1/2 time. Til sidst jævnet med lidt meljævning. Alle duer var perfekt møre.Kunne ikke være bedre.

  -   2011-10-08 16:22:40
til Sandra.NEJ, man kan ikke bruge rom eller whisky det giver smag, mørner ikke kød

  -   2011-08-09 16:20:52
Snaps til at møre kødet dog ikke alle der har snaps i hjemmet så kan bacadi eller lidt whiskey også bruges

  -   2011-02-16 09:14:13
Skal stege 2 timer. Jeg kom persille i duerne; det giver en god sovs. Smagte dejligt.

  -   2011-01-25 21:01:01
Der skal helt klart snaps i, det gør selv de sejeste duer møre :)

  -   2011-01-19 15:20:59
I ældre opskrifter står 1 glas snaps i gryden for at mørne, har ikke prøvet det.

  -   2010-02-21 19:27:03
Lækkert , men desværre blev de f****** duer seje, på trods af at jeg gav dem lidt eddikke, er der andre forslag til at mørne dem ?

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg ændrede lidt på opskriften. Brugte marsala istedet for vermouth og udelod ærterne og sukker. Det var en perfekt opskrift. Næste gang vil jeg halvere duerne før servering. Jeg brugte franske duer à 300 g.