Urtepottebrød
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : Red : |
|
|
Hæld væsken i et bagefad. Opløs gær og sukker heri. Tilsæt nu så meget hvedemel at man får en meget dynd dej - som tynd ymer. Lad denne dej stå og forgærer ca. 1-2 timer, dækket med et fugtigt klæde.
Tilsæt nu salt, og resten af melet, eller så meget mel dejen kan tage, dvs. at den er smidig og glad og slipper bord og fingre. Ælt godt igennem med hænderne til dejen er blank og glat. Lad dejen hæve under et fugtigt klæde til dejen har dobbelt størrelse. Slå dejen ned og del den i 4 dele. Ælt hvert stykke igennem en gang til og form dem så til kugler og anbring dem i urtepotterne. (12-14 cm. i diameter). Urtepotterne har inden stået i blød i vand i ca. 30 minutter, hvorefter de er tørret og smurt godt med smør. Pres dejen godt ned i urtepotterne. Dæk potterne til med et fugtigt klæde og lad dejen efterhæve ca. 30-60 minutter. Varm ovnen op til 225 grader. Stil urtepotterne på nederste ribbe i ovnen, og bag brødene ca. 40 minutter Tips: Urtepottebrød er meget dekorative - og urtepotter (af ler) er gode bageforme. Nye potter af ler rengøres grundigt. Lad dem tørrer, hvorefter de pensles med smeltet smør. Stil potterne på en bageplade og lad dem stå i ovnen 30 minutter ved 225 grader. De ryger voldsomt. Lad dem køle af. Husk at formene ALTID skal smøres med smør inden brug. Anskaf fx. nogle små urtepotter og bag portionsbrød - det er meget dekorativt - urtepotterne fyldes ca. halvt op med dej - og bages i øvrigt som ovenstående. |
|
Opskriften er vist 9418 gange,
og udskrevet 207 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Connie øbro - 2018-04-12 16:38:26 Hej angående urtepotterbrød Kan jeg komme urter i dejen og Hvormeget Nye Potter skal de i ovnen i kold ovn Med den angivet opskrift vh connie |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne