Æbleskiver med gær 02

Æbleskiver med gær 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Varm DessertRet : Varm Dessert - Æbleskiver

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Ayeschya

Indsendt :      Red :
Æbleskiver med gær 02, billede 4 Æbleskiver med gær 02, billede 1 Æbleskiver med gær 02, billede 2 Æbleskiver med gær 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
10 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Gær, frisk
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
4 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

12 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
200 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Citron, skal og saft heraf saften af 1 citron er beregnet til 0.4 dl eller 40 gram, hertil kommer 10 gram skal.
   
  Til stegning:
Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Lidt af mælken lunes. Gæren, salt og sukker opløses i den lune mælk. Resten af mælken blandes i. Melet sigtes i mælkeblandingen og piskes godt. Saft og reven skal af citronen og æggeblommerne blandes i. Stilles til hævning et lunt sted i ca. 1/2 time. Margarinen smeltes, æggehviderne piskes stive. Margarinen blandes i dejen og til sidst vendesæggehviderne i. Bages i blandet fedt og margarine.

Tips:

Brug en stor skål til at lave dejen i, da den kommer til at fylde meget, hvis man ønsker at lave hele portionen.

1 portion giver ca. 120 stk.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Æbleskiver med Gær

karakterer:
Opskriften er vist 61456 gange,
og udskrevet 628 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 21616 (5146 kcal)
KJ pr. Portion 21616 (5146 kcal)
Vægt ialt 2689 gram
Vægt pr. Portion 2689 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 803 KJ (191 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 17.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-17 18:33:08
Citronsaften var ikke lige os, synes det er ok med citronskallen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Syntes ikke de er gode, de smager af mel og er meget svære at få pæne, spild af kræfter