Cajunkylling

Cajunkylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Cajun

CajunIndsendt :     
Cajunkylling, billede 4 Cajunkylling, billede 1 Cajunkylling, billede 2 Cajunkylling, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
   
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 tsk. Sennepspulver
1 tsk. Timian, frisk
   
20 gram Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
6 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
100 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
2 Laurbærblade
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 spsk. Engelsk sauce
1.5 dl. Appelsinjuice. konserves 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Rød chilipeber
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Det tager ca. ½ time at gøre kyllingen klar til at sætte i ovnen.
Sæt ovnen på 180 grader C. alm. ovn.

Rengør kyllingen og fjern skindet. Skær kyllingen igennem fra ryggen, men ikke igennem brystbenet. Bred kyllingen ud med brystet opad ved at trykke på brystbenet.

Bland salt, peber, sennepspulver og timian, gnid kyllingen med det på begge sider.
Læg kyllingen i et ovnfast fad.

Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skræl selleristykket og hak det fint. Varm olien og steg løg, hvidløg, selleri og laurbærblade, dæmp varmen og lad det simre i 5 min. uden at det tager farve.

Tilsæt engelsksauce, appelsinjuice og fintsnittet chilipeber. Varm det igennem, til væsken begynder at koge. Bred blandingen ud over kyllingen i fadet.

Sæt kyllingen i ovnen og lad den stege i 1½ time uden at vende den.


Det er stærke sager og en anderledes måde at få kylling på. Min familie fandt ud af, at mixe ris og den stærke blanding på kyllingen, og klarede sig fint uden sovs.





karakterer:
Opskriften er vist 95824 gange,
og udskrevet 1500 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11051 (2631 kcal)
KJ pr. Pers. 2762 (657 kcal)
Vægt ialt 2539 gram
Vægt pr. Pers. 634 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 435 KJ (103 kcal)
Protein 6.0 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 11.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu