Appelsinkylling med råstegt spidskål og kapers

Appelsinkylling med råstegt spidskål og kapers, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Appelsinkylling med råstegt spidskål og kapers, billede 4 Appelsinkylling med råstegt spidskål og kapers, billede 1 Appelsinkylling med råstegt spidskål og kapers, billede 2 Appelsinkylling med råstegt spidskål og kapers, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1800 gram Kylling hel 1 hel kylling vejer ca. 1200 gram og heraf er ca. 45% ben
8 spsk. Appelsinmarmelade 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
8 spsk. Sojasauce 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
800 gram Spidskål, frisk 1 mellemstort spidskål vejer ca. 300 gram.
1.5 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Kapers 1 spsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
6 spsk. Feta. 40+
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
Opskrift:
Kyllingen:
Bland soja, marmelade, salt og peber og smør kyllingen ind i det. Steg den i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 40-50 min. med lidt vand i bunden. Vend kyllingen rundt i marmeladen ca. fire gange.

Råstegt spidskål med kapers og feta:
Tag stokken af spidskålen og hak spidskålen i ønskede stykker, sauter den ganske kort i olien tilsæt det pressede hvidløg til sidst, så det ikke brænder på.

Anret spidskålen med kapers og feta, og dryp med citronsaft, salt og peber.

Ris:
Koges efter anvisningen med lidt salt og evt. et laurbærblad.

Pyntes med finthakket tomat.





karakterer:
Opskriften er vist 132509 gange,
og udskrevet 9976 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (39 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15951 (3798 kcal)
KJ pr. Pers. 3987 (949 kcal)
Vægt ialt 4359 gram
Vægt pr. Pers. 1089 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 365 KJ (87 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 3.3 gram
Kulhydrat 9.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-07-28 20:25:09
Utrolig lækker spidskål salat

  -   2015-02-25 09:28:35
Dejlig ret. En hel ny kyllingsmag - og en rigtig dejlig spidskålsalat. Det skal prøves igen!

  -   2015-01-06 00:12:39
Kyllingen var god, men salaten smagte ikke godt med kapers i

  -   2009-12-21 12:18:21
til "kokken" det kan godt være du er udlært kok - det er jeg ikke, men har lavet mad siden jeg var 13 - er nu 66 - og har lavet den varme med hver dag i de 44 år vi har været gift 2 timer til en kyllig i oven er IKKE urealistisk, hvis man bruger"stegeso"og nøjes med 140-150 gr (brunes hurtigt til sidst)

  -   2009-11-26 15:30:59
Jeg brugte en stegeso, og tilsatte lidt ekstra vand i bunden. Da kyllingen var næsten færdig, hældte jeg den lækre væde fra bunden over i en gryde og lavede en sovs. Min mand udbrød...og jeg citerer: "Det er den bedste sovs jeg nogensinde har smagt!" :-D Thumbs up herfra! Af de kyllinger jeg har tilberedt i mit liv (mange efterhånden, da vi selv slagter fra haven), er dette favorit-opskriften! Og også med spidskålen til, som jo er helt fantastisk! Det vil vi også lave til andre retter :)

  -   2009-06-16 19:28:29
Denne opskrift er bare lækker. Ret hurtig at lave og let at gå til. Kan sagtens bruges hvis der lige kommer et par gæster forbi.

  -   2009-01-10 19:49:00
Megte lækkert.har lavet det 2 gange. første gang med alm. syltetøj, og der havde det pga. sukker indhold nemt ved at brænde på. Anden gang med sukkerfri marmelade, det blev rigtig lækkert.Brændte ikke på. Kalorieindholdet faldt ligeså

  -   2008-12-28 22:01:41
når man printer kune det godt være lidt større. min mormor kunne ikke se hvad der stod..:(

  -   2008-09-13 08:40:26
Spidskålen smagte godt. Kyllingen blev alt for stærk og salt - alt for megen soya :-((

  -   2008-07-26 15:42:05
Marinaden kan bruges til alt fjerkræ. (tror jeg) I går brugte jeg den til ande bryst som kom i en folie bakke og så på kugle grillen, vi fik en masse salat til. Det kan anbefales, det var en ren score middag ;-)

  -   2008-07-17 19:47:55
Suveræn efter vores smag

  -   2008-06-18 17:24:44
Jeg har tænkt mig ar prøve opskriften fredag til gæster. Kan jeg ikke bruge kyllinge bryst/overlår

  -   2008-06-02 00:21:50
Kom saften fra 1 appelsin og læg 15 fed hvidløg i kyllingen... Mums. Og servér gerne små nye kartofler til i stedet for ris

  -   2008-04-22 20:49:28
Kære Knudvire.. Hvis din kylling skal være i ovnen næsten 2 timer, så skulle du enten få checket din ovn - eller se, om kyllingen er dybfrossen...! Jeg har aldrig i min tid, som professionel udlært kok/køkkenchef hørt noget lignende!;)

  -   2008-03-22 15:33:17
Den er blevet den opskrift der er en succes hver gang!

  -   2008-03-08 22:24:04
den stegetid i ovn holder ikke en meter, skal den have en centrumstemperatur på 80c som i tabellerne så skal det være næsten den dobbelte tid

  -   2008-03-03 00:48:13
At sautére = at småstege

  -   2008-01-20 19:01:40
Lyder lækkert, den vil jeg prøve.. Men hvordan "sauter" man??

  -   2007-09-23 21:03:55
I stedet for spidskål kan bruges anden kål, f.eks. kinakål.

  -   2007-07-05 10:59:50
Hver gang jeg vendte kyllingen smurte jeg med marinaden.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den råstegte spidskål med feta og kapers er supergod og et rigtig godt alternativ til god anvendelse af spidskål.