Efterårets kyllingegryde
Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet Fedtfattig opskrift Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sæt ovnen på 200 grader C. alm. ovn.
Skræl gulerødder og kålrabi og skær dem i 1 cm tykke og 2½ cm lange stykker. Opvarm olien ved jævn varme i en stor ovnfast gryde. Tilsæt hvidløgsfeddet og steg det i 3 min. Tag hvidløget op og kassér det. Skru lidt op for blusset. Halver kyllingefileterne og krydr dem med paprika, peber og salt. Kom kyllingefileterne i gryden og brun dem 2 min på hver side til de er gyldne. Læg kyllingen på et fad og stil til side. Tilsæt rodfrugter, vand og oregano i gryden og steg i 5 minutter. Læg så kyllingefileterne i. Dæk gryden med aluminiumsfolie. Sæt gryden i ovnen og steg til kyllingen ikke længere er rosa indeni og rodfrugterne er møre, 20-25 min. Garner med frisk oregano og server straks. |
|
Opskriften er vist 230670 gange,
og udskrevet 3853 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (79 stemmer) |
|
Kommentarer Nicolaj - 2009-09-08 18:59:48 Jeg prøvede det med at putte kartoffel tern i og det smager fantastisk!!! Nina - 2009-07-30 16:42:15 Det er da godt at det smager godt for det ser godt nok kedeligt ud... Ikke en vi gider louise - 2008-09-19 15:43:57 det er en rigtig god ret.. og en god måde at få grønsager på.. Tenna - 2007-09-25 19:51:16 Sovs- man kan hælde en dåse flådet tomat over eller lave en sovs af dåsen og tilsætte passende kryderiger Tenna - 2007-09-25 19:50:56 Sovs- man kan hælde en dåse flådet tomat over eller lave en sovs af dåsen og tilsætte passende kryderiger Pippi - 2007-09-07 11:49:03 Sarah efterlyser lidt mere tilbehør, som evt kunne være kartofler i ret store terner sammen med rodfrugterne i fadet og hertil en let karrysauce, Linda - 2007-06-05 18:06:03 Det smager dælmedytme godt Preben - 2007-06-05 18:00:05 god ret Frank - 2007-02-28 21:00:16 Spjæt lidt olivenolie over hele retten til sidst, efter den er kommet ud af ovnen:) barbara - 2007-02-18 14:07:55 det lyder lækkert Sarah - 2007-01-08 18:24:11 Det er bare rigtig godt og nemt:) Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg brugte fadet til servering, men kan ikke se at der skulle være noget i vejen for at bruge fadet i ovnen i stedet for gryden. Jeg savnede lidt mere tilbehør til kyllingefiletterne og måske lidt sauce, nogen forslag ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne