Tandoorikylling

Tandoorikylling, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Indien

IndienKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
1 kylling på ca. 1 kg
1.5 tsk.salt
0.5 citron
2 tsk.tandoori masala (rødt krydderi)
2 dl.yoghurt
 
Opskrift:
Gør kyllingen i stand og del den i 4 stykker. Gnid kyllingestykkerne med salt og citron.

Bland yoghurt og tandoori krydderi. Mariner kyllingestykkerne i denne blanding i ca. 2 timer.

Læg stykkerne i et ovnfast fad og steg dem i ovnen ved 250 grader i ca. 30 minutter. Prik hul i kyllingen med en gaffel, når kødsaften er hvid er kyllingen færdig.

Serveringsforslag:
Ris drysset med finthakket rød peber, haricots verts vendt i smør og citronbåde.

Drikkevarer:
En let rødvin, tør hvidvin eller lyst øl passer fint til.

Tips:

Tandoori masala er en krydderiblanding man selv kan lave. Den består af 2-3 fed hvidløg, 1 tsk. reven ingefær, 1 tsk. paprika, 1 tsk. koriander, 2 tsk. gurkemeje, 1 tsk. stødt kommen, 2 tsk. salt. Bland krydderierne med yoghurt og citron.





karakterer:
Opskriften er vist 14335 gange,
og udskrevet 396 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Menes der ikke stødt spidskommen i stedet for stødt kommen?