Southern fried chicken

Southern fried chicken, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :     

Ingredienser:
1200-1500 g.kylling skåret i 8 stykker
1 citron saften heraf
1 tsk.salt
0.5 tsk.friskkværnet peber
100 g.hvedemel
2 dl.vindruekerne olie
 
Opskrift:
Gnid kyllingestykkerne med citronsaft. Drys med salt og peber og lad dem hvile i 30 minutter. Kom kyllingestykkerne i en post med mel og ryst indtil alle stykkerne er dækket.

Varm olien på en stor støbejernsstegepande over stærk varme. Kom kyllingestykkerne i med skindsiden nedad, læg låg på og lad dem stege i 10 minutter. Vend kyllingestykkerne og steg dem yderlig 10 minutter under låg.

Fjern låget, skru ned for varmen, vend kyllingestykkerne og steg dem indtil de er gyldne, ca. 6 minutter. Læg kyllingestykkerne på fedtsugende papir et øjeblik.

Server straks med kartoffelmos, cole slaw og majsbrød.

Tips:

Kommentar:
Alle i sydstaterne har deres egen specielle opskrift på southern fried chicken. Nogle gnider kyllingen ind med hvidløg, salt og peber og vender den i en dej af æg, mælk, mel og citronsaft. Andre marinere den 30 minutter i mælk smagt til med tabasco og vender den så i mel, krydret med salt, peber og paprika. Den kan også vendes i en dej af kærnemælk og æg, og så vendes i mel blandet med pekannødder eller sesamfrø for at få en helt speciel effekt. Forsøg dig frem til din egen favorit.





karakterer:
Opskriften er vist 14454 gange,
og udskrevet 180 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu